Инфо

19. април 2018.19. апр 2018.
РЕАЛИЗОВАН ПРОЈЕКАТ ГРАДСКЕ УПРАВЕ И БИРНА

Школа у Варни добила нове кошеве

Истурено одељење ОШ „Лаза К. Лазаревић“ у Варни добило је нове кошеве, клупе и канте за смеће у свом дворишту. Око 200 ученика који похађају ову школу изузетно су задовољни што ће имати где да проводе и ваннаставно време. Претходни кошеви, истичу, су били небезбедни. Поред деце из Варне у ову школу иду и деца из Десића, Слатине, Маова и Грушића.
За сређивање игралишта је Град Шабац издвојио око 130.000 динара у пројекту партиципативног буџетирања, који је спроведен са БИРНО-ом. Грађани више села су тада одабрали да новац опредељен у том пројекту буде утрошен управо на дечја игралишта.
-Кошеви су заиста много лепи и драго нам је што су постављени. Сада на физичком можемо да играмо кошарку. Раније смо могли само да вежбамо без кошева. Они који су пре стајали ту нису били чак ни безбедни. Сада можемо и у слободно време и викендима да долазимо и играмо кошарку и због тога смо јако срећни и задовољни, рекла је Катарина Гавриловић, ученица шестог разреда ове школе.
Катаринин друг из разреда Младен Ранковић сложио се да је безбедност старих кошева била највећи проблем и истакао да их је то ометало да имају наставу физичког по плану и програму.
-Нама је кошарка изборни предмет. Било је јако тешко и нама да вежбамо и наставнику да нас оцењује када нисмо имали кошеве. Морали смо да импровизујемо и некако се сналазимо. Ови кошеви сада су одлични, рекао је Младен.
Педагог школе, Татјана Красић навела је да су деца одушевљена и да чим звони за одмор дотрче на терен да играју кошарку.
Одушевљење не крије ни бивши председник Савета Месне заједнице Варна Милан Петровић. Сматра да урађено има велики значај за младе у селу и захвалио се Градској управи што помаже сеоским месним заједницама.
-Деца у селима, поред фудбала, највише воле да играју кошарку. Код нас у школу долазе и деца из околних села и за све њих ово много значи. Надамо се да ће имати утицаја и на то да млади остају у селу, јер су услови живота све сличнији као и у граду, навео је Петровић.

М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa