19. april 2018.19. apr 2018.
REALIZOVAN PROJEKAT GRADSKE UPRAVE I BIRNA

Škola u Varni dobila nove koševe

Istureno odeljenje OŠ „Laza K. Lazarević“ u Varni dobilo je nove koševe, klupe i kante za smeće u svom dvorištu. Oko 200 učenika koji pohađaju ovu školu izuzetno su zadovoljni što će imati gde da provode i vannastavno vreme. Prethodni koševi, ističu, su bili nebezbedni. Pored dece iz Varne u ovu školu idu i deca iz Desića, Slatine, Maova i Grušića.
Za sređivanje igrališta je Grad Šabac izdvojio oko 130.000 dinara u projektu participativnog budžetiranja, koji je sproveden sa BIRNO-om. Građani više sela su tada odabrali da novac opredeljen u tom projektu bude utrošen upravo na dečja igrališta.
-Koševi su zaista mnogo lepi i drago nam je što su postavljeni. Sada na fizičkom možemo da igramo košarku. Ranije smo mogli samo da vežbamo bez koševa. Oni koji su pre stajali tu nisu bili čak ni bezbedni. Sada možemo i u slobodno vreme i vikendima da dolazimo i igramo košarku i zbog toga smo jako srećni i zadovoljni, rekla je Katarina Gavrilović, učenica šestog razreda ove škole.
Katarinin drug iz razreda Mladen Ranković složio se da je bezbednost starih koševa bila najveći problem i istakao da ih je to ometalo da imaju nastavu fizičkog po planu i programu.
-Nama je košarka izborni predmet. Bilo je jako teško i nama da vežbamo i nastavniku da nas ocenjuje kada nismo imali koševe. Morali smo da improvizujemo i nekako se snalazimo. Ovi koševi sada su odlični, rekao je Mladen.
Pedagog škole, Tatjana Krasić navela je da su deca oduševljena i da čim zvoni za odmor dotrče na teren da igraju košarku.
Oduševljenje ne krije ni bivši predsednik Saveta Mesne zajednice Varna Milan Petrović. Smatra da urađeno ima veliki značaj za mlade u selu i zahvalio se Gradskoj upravi što pomaže seoskim mesnim zajednicama.
-Deca u selima, pored fudbala, najviše vole da igraju košarku. Kod nas u školu dolaze i deca iz okolnih sela i za sve njih ovo mnogo znači. Nadamo se da će imati uticaja i na to da mladi ostaju u selu, jer su uslovi života sve sličniji kao i u gradu, naveo je Petrović.

M.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa