19. april 2018.19. apr 2018.
Fotografija preuzeta sa zvanične internet prezentacije  Doma zdravlja  “Dr Draga Ljočić”

Fotografija preuzeta sa zvanične internet prezentacije Doma zdravlja “Dr Draga Ljočić”

DOM ZDRAVLjA “DR DRAGA LjOČIĆ” OBELEŽIO 11. GODINU POSTOJANjA

BRINEMO O KVALITETU ZDRAVLjA NAŠIH SUGRAĐANA

Sredinom aprila 2007. godine nastao je Dom zdravlja Šabac. Danas, u drugoj deceniji svog trajanja, zahvaljujući radu i zalaganju svih zaposlenih, postao je sinonim za kvalitetnu, brzu i adekvatnu zdravstvenu uslugu. Povodom godišnjice od osnivanja, prošlog petka je u Upravnoj zgradi ove ustanove upriličen prijem za predstavnike grada, saradnike i zaposlene, na kojem su uručene i godišnje Zahvalnice.
Sopstveni kapaciteti
Tokom godine u ovoj ustanovi se obavi nekoliko stotina hiljada pregleda, dnevno, u 22 ambulante na seoskom i četiri na gradskom području, prođe preko 3.000 ljudi. Njima se na dnevnom nivou pruži više od 12.000 usluga. O zdravlju naših sugrađana, angažmanom u Domu zdravlja brine ukupno 477 zaposlenih, od toga je 112 lekara, 187 medicinskih sestara i tehničara, ostalo je nemedicinsko osoblje.
-Naš Dom zdravlja nosi ime po čuvenoj doktorki Dragi Ljočić, prvoj ženi lekaru u Srbiji, i četvrtoj u Evropi. Ona je simbol za vrednoću i požrtvovanje. Njeno ime nas zbog toga obavezuje da svoj posao obavljamo savesno, odgovorno i stručno. Mi smo tu da brinemo o kvalitetu zdravlja svih naših sugrađana, što se poklapa sa misijom i vizijom našeg grada. U cilju poboljšanja zdravlja naših sugrađana, ali i našoj dostupnosti svima njima bez obzira da li se nalaze u selu ili gradu, u proteklom periodu smo stavili akcenat na preventivne preglede, pa je organizovan veliki broj ovakvih akcija po selima. Neke smo organizovali i sa Ministarstvom zdravlja - istakla je direktorka Doma zdravlja “Dr Draga Ljočić” Jasmina Stanković.
Podrška sa strane
Da resorno Ministarstvo ceni ovu zdravstvenu ustanovu dokaz je i podatak da je od 158 domova zdravlja u Srbiji, Šabac uvršćen u 15 izabranih za učešće u pilot projektu pod nazivom Drugi projekat razvoja zdravstva Srbije.
-Navedeni projekat ima za cilj izmenu kapitacione norme, odnosno izmenu finansiranja u primarnoj zdravstvenoj zaštiti. To što smo izabrani da putem sugestija, predloga i saveta na ovu temu učestvujemo u ovom projektu nam je velika čast, jer to znači da su rezultati našeg rada cenjeni i van granica ove ustanove.
U decembru 2014. smo dobili akreditaciju na sedam godina, što je maksimalni broj koji je neka zdravstvena ustanova mogla da dobije. Svake godine nam šalju kontrolu, a prošlog decembra je ova kontrola evidentirala napredak u svim segmentima rada, što nas posebno obavezuje da neposustajemo već nastavimo u pravcu daljeg razvoja - izjavila je doktorka Stanković.
Kvalitet priznat od strane Ministarstva ima veliku podršku Gradske uprave. Naime, upravo zahvaljujući pomoći šabačke Gradske uprave u vreme kada je na snazi republička zabrana zapošljavanja u javnim ustanovama, Domu zdravlja je obezbeđeno zaposlenje 10 mladih lekara i 16 sestara.
-Taj projekat Gradske uprave je omogućio našoj Hitnoj pomoći da brzo i efikasno odgovara na sve pozive naših sugrađana. Izuzetno smo zahvalni što su nam u vreme zabrane zapošljavanja izašli u susret - napominje Stankovićeva.
Nagrađeni radnici
Dom zdravlja “Dr Draga Ljočić” grade ljudi. Briga o zdravlju sugrađana traži da Zaposleni u ovoj ustanovi u svoj posao, osim stručnosti ulože i svoje srce. Oni koji su se protekle godine u obavljanju svojih dužnosti posebno istakli dobili su prošlog petka Zahvalnice. Jedna od njih nosi ime medicinske sestre koja je prošle godine ubijena na svom radnom mestu, sestre Ljubinke Popović. Zahvalnica za afirmaciju sestrinstva, imenovana je sa ciljem da Ljubinka Popović nikada ne bude zaboravljena, ali i kao jedna vrsta podsetnika o značaju brige o bezbednosti zdravstvenih radnika. Tu Zahvalnicu je ove godine ponela viša medicinska sestra Andrica Popović.
-Ja sam samo jedna u nizu najboljih. Bilo koja druga sestra koja radi u Domu zdravlja mogla je danas stajati na mom mestu. Sve su najbolje. Mene je ovom prilikom preporučilo tridesetsedmogodišnje iskustvo i učestvovanje u formiranju ove ustanove od samog početka. Samo to i ništa drugo - kazala je Andrica Popović.
Zahvalnicu za doprinos unapređenju kvaliteta rada u ovoj ustanovi dobila je načelnica službe za Dečju zdravstvenu zaštitu specijalista pedijatrije doktorka Snežana Gavrilović.
T.T.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa