Инфо

19. април 2018.19. апр 2018.
Фотографија преузета са званичне интернет презентације  Дома здравља  “Др Драга Љочић”

Фотографија преузета са званичне интернет презентације Дома здравља “Др Драга Љочић”

ДОМ ЗДРАВЉА “ДР ДРАГА ЉОЧИЋ” ОБЕЛЕЖИО 11. ГОДИНУ ПОСТОЈАЊА

БРИНЕМО О КВАЛИТЕТУ ЗДРАВЉА НАШИХ СУГРАЂАНА

Средином априла 2007. године настао је Дом здравља Шабац. Данас, у другој деценији свог трајања, захваљујући раду и залагању свих запослених, постао је синоним за квалитетну, брзу и адекватну здравствену услугу. Поводом годишњице од оснивања, прошлог петка је у Управној згради ове установе уприличен пријем за представнике града, сараднике и запослене, на којем су уручене и годишње Захвалнице.
Сопствени капацитети
Током године у овој установи се обави неколико стотина хиљада прегледа, дневно, у 22 амбуланте на сеоском и четири на градском подручју, прође преко 3.000 људи. Њима се на дневном нивоу пружи више од 12.000 услуга. О здрављу наших суграђана, ангажманом у Дому здравља брине укупно 477 запослених, од тога је 112 лекара, 187 медицинских сестара и техничара, остало је немедицинско особље.
-Наш Дом здравља носи име по чувеној докторки Драги Љочић, првој жени лекару у Србији, и четвртој у Европи. Она је симбол за вредноћу и пожртвовање. Њено име нас због тога обавезује да свој посао обављамо савесно, одговорно и стручно. Ми смо ту да бринемо о квалитету здравља свих наших суграђана, што се поклапа са мисијом и визијом нашег града. У циљу побољшања здравља наших суграђана, али и нашој доступности свима њима без обзира да ли се налазе у селу или граду, у протеклом периоду смо ставили акценат на превентивне прегледе, па је организован велики број оваквих акција по селима. Неке смо организовали и са Министарством здравља - истакла је директорка Дома здравља “Др Драга Љочић” Јасмина Станковић.
Подршка са стране
Да ресорно Министарство цени ову здравствену установу доказ је и податак да је од 158 домова здравља у Србији, Шабац увршћен у 15 изабраних за учешће у пилот пројекту под називом Други пројекат развоја здравства Србије.
-Наведени пројекат има за циљ измену капитационе норме, односно измену финансирања у примарној здравственој заштити. То што смо изабрани да путем сугестија, предлога и савета на ову тему учествујемо у овом пројекту нам је велика част, јер то значи да су резултати нашег рада цењени и ван граница ове установе.
У децембру 2014. смо добили акредитацију на седам година, што је максимални број који је нека здравствена установа могла да добије. Сваке године нам шаљу контролу, а прошлог децембра је ова контрола евидентирала напредак у свим сегментима рада, што нас посебно обавезује да непосустајемо већ наставимо у правцу даљег развоја - изјавила је докторка Станковић.
Квалитет признат од стране Министарства има велику подршку Градске управе. Наиме, управо захваљујући помоћи шабачке Градске управе у време када је на снази републичка забрана запошљавања у јавним установама, Дому здравља је обезбеђено запослење 10 младих лекара и 16 сестара.
-Тај пројекат Градске управе је омогућио нашој Хитној помоћи да брзо и ефикасно одговара на све позиве наших суграђана. Изузетно смо захвални што су нам у време забране запошљавања изашли у сусрет - напомиње Станковићева.
Награђени радници
Дом здравља “Др Драга Љочић” граде људи. Брига о здрављу суграђана тражи да Запослени у овој установи у свој посао, осим стручности уложе и своје срце. Они који су се протекле године у обављању својих дужности посебно истакли добили су прошлог петка Захвалнице. Једна од њих носи име медицинске сестре која је прошле године убијена на свом радном месту, сестре Љубинке Поповић. Захвалница за афирмацију сестринства, именована је са циљем да Љубинка Поповић никада не буде заборављена, али и као једна врста подсетника о значају бриге о безбедности здравствених радника. Ту Захвалницу је ове године понела виша медицинска сестра Андрица Поповић.
-Ја сам само једна у низу најбољих. Било која друга сестра која ради у Дому здравља могла је данас стајати на мом месту. Све су најбоље. Мене је овом приликом препоручило тридесетседмогодишње искуство и учествовање у формирању ове установе од самог почетка. Само то и ништа друго - казала је Андрица Поповић.
Захвалницу за допринос унапређењу квалитета рада у овој установи добила је начелница службе за Дечју здравствену заштиту специјалиста педијатрије докторка Снежана Гавриловић.
Т.Т.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa