10. maj 2018.10. maj 2018.
Šabac primer dobre prakse
Podrška razvoju obrazovanja i zapošljavanja

Šabac primer dobre prakse

Sednica saveta za zapošljavanje grada Šapca, kojoj su prisustvovali predstavnici partnera na projektu SEED STEP 2 “Podrška razvoju obrazovanja i zapošljavanja”, a koji se finansira sredstvima Austrijske razvojne agencije i organizacije Volkshilfe Solidaritat, održana je u sredu u Gradskoj kući.
Na sednici su predstavljene projektne ideje čije će finansiranje biti omogućeno kroz projekat SEED STEP 2, a koje treba da doprinese povećanju kompetencija i smanjenju broja nezaposlenih. Na uvodnoj konferenciji predstavljene su aktivnosti i ciljevi projeta, kao i partnerske organizacije – austrijska organizacija Volkshilfe Solidaritat iz Beča, konsultantska kuća Tara International Consulting iz Novog Sada, Novosadski Humanitarni centar iz Novog Sada, Grad Šabac i opštine Apatin, Kula, Surdulica i Vladičin Han.
Šabački savet za zapošljavanje prepoznat je kao primer dobre prakse, a Lokalni akcioni plan za zapošljavanje grada Šapca poslužio je kao obrazac za gradove partnere. Predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić, koji je prisustvovao ovom događaju, izrazio je veliko zadovoljstvo održavanjem sednice.
- Ono što mi je posebno drago jeste to što je Austrijska razvojna agencija prepoznala grad Šabac i ono što mi u gradu radimo kao primer dobre prakse. Uradili smo mnogo dobrih stvari što se tiče zapošljavanja, uslova za zapošljavanje i privlačenje stranih investicija. Znamo da je novim investitorima najpotrebnija kvalitetna radna snaga. Sastanak je upravo bio posvećen tome kako da u celom regionu dođemo do što kvalitetnije radne snage – istakao je Nemanja Pajić i dodao da projekat omogućava kontinuirane obuke kako bi imali kvalitetnu radnu snagu.
Nina Hehenberger, koordinatorka SEED programa, podsetila je ovom prilikom na dugogodišnju saradnju firme Volkshilde u kojoj je zaposlena i grada Šapca, na čemu je izuzetno zahvalna.
-Uspeli smo da pomognemo gradu Šapcu oko problema sa poplavama 2014. godine i jako je lepo videti da ta saradnja raste i da se razvija i u okviru ovog programa. Veoma mi je drago što sam prisustvovala sednici i to ne samo sa partnerima koji učestvuju u našem projektu već i sa predstavnicima grada Šapca koji su nam se pridružili u ovoj fazi projekta. Ono što bih takođe istakla je da je zapošljavanje u Šapcu, rezultat ličnih zalaganja i napora Nemanje Pajića i Bojane Mladenović, što je zaista za svaku pohvalu – navela je Nina Hehenberger.

K.J.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa