17. maj 2018.17. maj 2018.
Đurđevdanski pehar osvojio Rhett Butler
DRUGI TRKAČKI DAN NA HIPODROMU U ŠAPCU

Đurđevdanski pehar osvojio Rhett Butler

Kiša za uvertiru. Ukupno pet galopskih trka, 53 brza konja i nagradni fond dana 710.000,00 dinara. U nedelju konjički karavan se seli na hipodrom u Bogatiću, a naredni, treći trkački dan, ove sezone u Šapcu, trećeg juna (Šabački trajal stejks)
Pravi letnji pljusak zahvatio je šabački hipodrom protekle nedelje oko četrnaest časova, samo dva sata pre početka prve trke, ovog drugog po redu trkačkog dana u sezoni 2018. Kiša je osvežila i pročistila vazduh, a posle nije ometala galopere i gledaoce.
U trci dana Agromarket-Đurđevdan, za konje od četiri godine i starije na 1.600 metara, pobedio je Rhett Butler, vlasništvo KK “Ivanović”, koga je jahao Tika Vujković, džokej koji je prošle godine na travi šabačkog hipodroma osvojio najviše pobeda. Bolji poznavaoci ovog dinamičnog sporta kažu da je Vujković najbolje sproveo planiranu taktiku. S druge strane u rukama je imao snažnog i dobro pripremljenog konja, sjajnog porekla. Trijumf nije izostao. Tako je glavnu novčanu nagradu i pobednički pehar poneo KK “Ivanović”.
U prvoj trci ovog dana Siran (handikap pet za trogode i starije konje na 1.200 metara) pobedila je Firenca, braće Krajčinović sa Guerinijem u sedlu. Druga na cilj stigla je Lucy Miner iz štale “Mladenović”, koju je jahao Vujković, dok je treće mesto osvojio Jerry Beast, vlasništvo Jovane i Katarine Milošević u čijem sedlu je bio Goran Krstić.
Simonida NS-Džokej klub, druga trka ovog dana, prve kategorije za trogodce na 1.350 metara, najviše radosti donela je Bjelogrliću, vlasniku pobedničkog konja Party Flash, koga je jahao iskusni Perović. Druga je u ovoj trci bila Tina Sur, vlasništvo Filipa Drekića, koju je jahao Lazarević. Tek trećim mestom morao je da se zadovolji Tajson, Milete Obrenovića u čijem sedlu je bio Guerini.
Posebno uzbuđenje i dosta neizvesnosti u završnici, priredili su galoperi u trećoj trci ovog dana, nazvanoj Fitofertil, kategorije četiri za trogode konje bez pobede i plasmana. Prvo mesto osvojio je Ljuelindo Sur, vlasništvo Vladislava Arsenića sa Lazarevićem u sedlu. Drugi kroz cilj prošao je Pour Tol KK “Ivanović” koga je jahao Vujković. Treći je bio Ludnjig iz ergele “Daničevo” sa Moskovim u sedlu.
Pred sam mrak održana je i peta galopska trka ovog dana, Villager, handikap tri za trogode i starije konje na 1.700 metara. Pobedila je A Capella, vlasništvo Dunđera sa Lazarevićem u sedlu. Drugi je bio Teror, Vojina Rašića sa Ljubomirovićem u sedlu, a treći Krstaš, vlasništvo Vladimirovića i Jokića, koga je jahao Konkolj.
Sve u svemu još jedan prijatan dan i mnogo poklonika konjičkog sporta na Šabačkom hipodromu.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa