17. maj 2018.17. maj 2018.
SVI SNIVAJU PEHAR U HRAMU RUKOMETA
FINALNI TURNIR KUPA SRBIJE ZA RUKOMETAŠICE

SVI SNIVAJU PEHAR U HRAMU RUKOMETA

Dva dana i tri odlične rukometne predstave se mogu očekivati u hali “Zorka”. Pred Šapčanima aktuelni šampion, prošlosezonski šampion, branilac Kupa i dvostruki uzastopni vicešampion i iznenađenje takmičenja. Savić veruje u svoj tim
Tačku na sezonu rukometašica staviće završnica Kupa, a čast da isprate još jedno prvenstvo najboljih ženskih rukometnih ekipa u Srbiji imaće Šapčani. U subotu i nedelju će gledati dobar rukomet, tri dobre utakmice, a u “Medicinaru” su uvereni da će publika biti osmi igrač rukometašicama ovdašnjeg kluba u borbi za još jedan veliki trofej. Od dobro poznatih dešavanja sa Tomković i Kačarević, kao i povreda Ane Radović i još nekih rukometašica, Kup je postao prioritet u klubu. Težak zadatak da spremi tim za još jedan izazov i verujemo podvig dobio je Aleksandar Savić. “Sitno” brojimo do starta F4, a strateg Šapčanki veruje da mogu odgovoriti na sve izazove.
-Publika u “Zorki” i Šapcu uvek je bila fantastična i nadam se da će nam opet biti snaga na putu uspeha. Kup je prioritet kluba u poslednjih mesec, mesec i po i sve snage smo usmerili na to. Istovremeno smo radili i pokušali da oporavimo, sačuvamo prvotimke da zdrave dočekaju turnir. Nije to laka bitka, ali smo uspeli. Uveren sam da će svaka dati svoj maksimum, a dobro je da sve igračice konkurišu za tim. Pred turnir smo se malo odvojili od vreve grada, otišli na Cer i dostigli to da svi jedva čekamo početak polufinala – ističe savić.
U borbi za finale “Medicinar” čeka najteži mogući rival, šampion Srbije, “Jagodina”.
-Kup je prioritet, ali mi mislimo isključivo o Jagodini, ne dozvoljavam da se pomene finale, jer do njega treba stići. Jagodinke su najbolji tim u Srbiji, to kažu činjenice. Pobedile su Bekament u Aranđelovcu, na talasu toga žele da istoriju uveličaju duplom krunom. U plej ofu, u Šapcu, iako bez Ane Radović i sa povređenih nekoliko važnih igračica, držali smo se 50-ak minuta, verujem da sada ulazimo jači i spremniji u duel. Iako su najbolji u Srbiji, imaju i šampioni slabe tačke. Do detalja sam analizirao njihovu igru i preduslov uspeha je da iskoristimo svaku slabost. Očekujem neizvestan duel, a kada se “lomi”, tu publika može biti naš faktor slavlja. Svi želimo finale, trijumfalan kraj sezone ka kome treba zajedno da hodimo – dodaje Savić.
O “Jagodini “ ne treba mnogo trošiti reči. Tokom jeseni su bile pri vrhu, a onda su se pojačale na najbolji način i postale najbolja ekipa u Srbiji. Na golu je Đurašinović, kojoj nije strano da zabeleži 20 i više odbrana po utakmici, sa krila preti svima poznata Rančić, šampion sa “Medicinarom”. Dve Jelene, Terzić i Gojković su takođe velika pretnja, kao i Ivana Mitrović.
Derbi dva poslednja šampiona Srbije otvara turnir, od 17:00, a potom se za finale bore vicešampion i branilac trofeja “Bekament” i najveće iznenađenje “Vrbas”. Svakako su Aranđelovčanke apsolutni favoriti. U sastavu imaju bivše reprezentativke, rukometašice sa iskustvom u osvajanju trofeja, što Kup, što ligaških. Najavljivali su trofej u Ligi, ali ih je, zasluženo, zaustavila “Jagodina”, dok bi sezona bez trofeja za “Bekament” s obzirom na sve što se događalo tokom zime i proleća, bio debakl. Niko ne može uskratiti nadu u čudo Vrbašankama, iako njih čeka 26. maja i poslednje kolo Super B lige i utakmica protiv “Zaječara”, direktan meč u borbi za drugu poziciju i Super ligu. Snaga Vojvođanki je golman Vasiljković, kao i Radulović, Milić, Vulić. Ova dva tima će se sastati od 19:30.
Pobednik Kupa Srbije, uz trofej stiče i pravo nastupa u Kupu EHF naredne sezone. Pehar brani “Bekament” koji je prethodnog proleća, u Nišu, u finalu, pobedio “Naisu” 26:24. U završnici igrali i “Radnički (Kg), odnosno “Železničar” (Inđija).

D. B.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa