7. jun 2018.7. jun 2018.
IZLET U SUNČANU REKU
Druženje i boravak u prirodi za punu socijalizaciju
korisnika Ustanove za decu i mlade

IZLET U SUNČANU REKU

U organizaciji Centra za socijalni rad „Šabac“ poslednjeg dana maja organizovan je izlet za korisnike Dnevnog boravka za decu i mlade sa smetnjama u razvoju i Ustanove za decu i mlade „Šabac“ u etno selo Sunčana Reka. Sa korisnicima dnevnog boravka pored osoblja išli su i pojedini članovi njihovih porodica.
- Na 59 km od Šapca, nakon vožnje autobusom, stigli smo do Sunčane Reke koja se nalazi na obali reke Drine ispod planine Gučevo. Vožnja autobusom je predstavljala radost i zadovoljstvo za korisnike, a zajedničko putovanje priliku za druženje, koje uvek doprinosi dobrom raspoloženju. Naš izbor nije bio slučajan - u Sunčanoj Reci je divna priroda, kojoj treba dodati i uređenje prostora u etno ambijentu. Nakon osveženja, krenuli smo za Banju Koviljaču kako bi izlet učinili još sadržajnijim. Još jedan uspešno realizovan izlet, koji smo priredili povodom Međunarodnog dana deteta, 1. juna, je potvrda da korisnicima prija boravak u prirodi, da se raduju izletima gde se međusobno druže i dokazuju da je trud uložen u radu sa njima vidljiv i predstavlja potvrdu kvalitetnog rada i odnosa prema njima - kaže Slavica Matić, rukovodilac Ustanove.
Šabački Centar za socijalni rad, kroz rad Ustanove za decu i mlade “Šabac” i Dnevnog boravka u potpunosti ispunjava sve profesionalne standarde, a ličnim entuzijazmom zaposlenih doprinosimo njihovoj punoj socijalizaciji i integraciji u društvo, kažu u ovoj ustanovi.
U Ustanovi za decu i mlade “Šabac” trenutno je 41 korisnik, dok Dnevni boravak pohađa 28 -oro dece. Rad Dnevnog boravka finansira grad Šabac sa 12, 8 miliona dinara godišnje, a rad Ustanove se finansira iz budžeta Republike Srbije i sredstava korisnika.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa