Инфо

Берза

  • aero 1.700 ⚫ 0,00%
  • fito 2.800 ⚫ 0,00%
  • kmbn 2.198 ▲ 2,66%
  • niis 687 ⚫ 0,00%
(7. јун 2018.)
МУЗИЧКА ШКОЛА “МИХАИЛО ВУКДРАГОВИЋ” ПРОСЛАВИЛА 70 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА

ОПЕРСКО ВЕЧЕ

ОПЕРСКО ВЕЧЕ
У Музеју шабачких Јевреја, Музичка школа “Михаило Вукдраговић” у понедељак је прославила 70 година постојања. Посетиоци су имали прилику да присуствују изузетном концерту класе мр проф. Мирјане Пантелић, уз клавирску пратњу проф. Милице Зидарић.
После низа концерата одржаних у Музичкој школи, на манифестацијама у граду и наступа на бројним такмичењима, Оперско вече је круна рада ученика професорке Пантелић.
- Сви ученици су, осим једног основца, средњошколци, који су освајали награде на Републичком такмичењу и Фестивалу музичких и балетских школа Србије, каже професорка Мирјана, која је магистрирала на Факултету музичких уметности у Београду, а потом је усавршавала оперско певање у Венецији.
На репертоару су биле соло песме романтичара и домаћих аутора, оперске арије, дуети из оперете и опере и један одломак из мјузикла “Фантом из опере”.
Једини основац, млади Матија Арнаутовић, који је припремио једног старог мајстора, соло песму и композицију Константина Бабића, оправдао је амбиције везане за оперску каријеру.

М.Ф.

Најновији број

8. новембар 2018.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa