21. jun 2018.21. jun 2018.
Najbolji mali slikari, pisci, sportisti
Nagrađeni učenici na konkursu “Moj grad”

Najbolji mali slikari, pisci, sportisti

Na gradskom Trgu, protekle sedmice su dodeljene nagrade za učenike osam osnovnih škola koji su učestvovali na likovnom i literarnom konkursu povodom obeležavanja Dana Šapca, kao i prve tri fudbalske ekipe. Nagrađeno je ukupno 82 učenika. Poklone u vidu knjiga učenicima je dodelio Goran Stojićević, pomoćnik gradonačelnika za obrazovanje. Mali fudbaleri iz Osnovne škole “Nikolaj Velimirović” dobili su prelazni pehar i medalje za prvo osvojeno mesto.
- Nadam se da će ovo i sledeće godine biti već tradicionalno druženje sa decom. Mislim da je ovo jedna odlična ideja, koju promoviše Društvo učitelja. Društvo osmišljava i realizuje mnoge volonterske aktivnosti usmerene ka šabačkim učenicima, koje treba da im pomognu da kasnije budu dobri učenici, dobri građani Šapca i pre svega dobri ljudi - naveo je pomoćnik gradonačelnika za obrazovanje Goran Stojićević.
Društvo učitelja Šabac i Grad Šabac su raspisali likovni i literarni konkurs, za najmlađe učenike osnovnih škola povodom obeležavanja Dana Šapca. Nagrađeni su najbolji mali slikari, pisci i sportisti.
- Učiteljsko društvo po drugi put raspisalo je konkurs na temu “Moj grad”, za učenike od prvog do četvrtog razreda. Imali smo i tradicionalni turnir u fudbalu za učenike četvrtog razreda, koji smo organizovali u Hali sportova. Događaj na Trgu je završnica na kojoj im dodeljujemo diplome, knjige i medalje. Sportski savez nam je izašao u susret prilikom organizovanja turnira, Izdavačke kuće “Eduka” i “Kreativni centar” su nam poklonili knjige i naravno bez grada Šapca, ne bismo mogli da organizujemo ovako lepu manifestaciju za naše najmlađe sugrađane - istakla je Suzana Mijušković predsednica Društva učitelja Šapca.
Dodelu nagrada je uveličao nastup malog hora Muzičke škole u pratnji Sonje Živković, profesorke klavira.

M.Ž.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa