21. jun 2018.21. jun 2018.
MINI BARAŽ ZA OKRUŽNU LIGU

TRIO IGRA, SVI NAVIJAJU

Tri tima se bore za direktan plasman u Okružnu ligu, odnosno dodatni baraž meč, a od ishoda zavisi sudbina nekoliko ekipa
Već znate, lajkovački “Železničar” nije obezbedio opstanak u Srpskoj ligi “Zapad”, posle mnogo godina će morati u zonski rang, biće deo novoformirane Mačvansko-Kolubarske zone, no njihov neuspeh “pogodio” je nekoliko timova sa ovog područja.
Lajkovačani će imati dupli program u zoni naredne sezone, igraju tu i “Želja” i “Zadrugar”, ali zbog toga Zonu neće gledati u Bogosavcu. Spas “Železničara” omogućio bi “Slogi” baraž za viši rang, a OFK “Majuru” još jednu priliku da se spase ispadanja iz Okružne lige. Ipak, “Sloga” se ne miče iz Okruga, a Majurci će morati u Međuopštinsku ligu posle dve sezone provedene u petom rangu. Istovremeno, slavlje zbog opstanka u Okružnoj ligi odloženo je u Jadranskoj Lešnici. Tamošnji “Cer” mora spasiti svoj status u baražu sa drugoplasiranim timom Mini lige koju igraju vicešampioni međuopštinskih rangova.
Lančana reakcija eliminacije ekipe iz Lajkovca produžila se i do pretposlednjeg ranga. Kako će Majur morati u niži rang, u najniži će, sada je i teoretski izvesno “Mladost” (M. Metković), dok strepi “Omladinac” (Slepčević) i navija za “Gorki” da nađe put do višeg ranga koji bi i njima doneo spas u međuopštinskoj grupi. Isti strah nosi i “Miloš Pocerac”, ali njemu spas donosi plasman “Dušana Silnog” u okružnu ligu. Još veći broj kombinacija u opticaju je u MOL “Jadar” gde spas ekipe “Stolice” zavisi i od rezultata “Jedinstva”, potom uspeha “Cera” u baražu, ali i odluke “Azbukovice” hoće li nastupiti u međuopštinskom rangu.

D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa