12. jul 2018.12. jul 2018.
Goreće nebo iznad tvrđave
16. ŠABAČKI LETNjI FESTIVAL OD 3. DO 5. AVGUSTA PONOVO NA STAROM MESTU

Goreće nebo iznad tvrđave

Tradicionalni ŠLF se vraća u zidine tvrđave na Starom gradu. Očekuje nas nezaboravno druženje sa vrhunskim muzičarima iz čitavog regiona. Cena pojedinačne karte je 200, a komplet za sve tri večeri 500 dinara
Šabac će i ove godine od 3. do 5. avgusta biti regionalni centar muzičke scena. Po 16. put je zakazana fešta pod nazivom – Šabački letnji festival.
Posle nekoliko godina, ŠLF se vraća na staro mesto, u tvrđavu na Starom radu. Ambijent kao stvoren za nezaboravno druženje sa vrhunskim muzičarima iz čitavog regiona.
Prve večeri Festivala , u petak 3. avgusta nastupaju nekadašnji učesnik Evrosonga Laka iz Sarajeva, Škrtice čiji je „šef” Cane iz Patribrejkersa, i najpoznatiji virtuoz na gitari, a po čuvenom magazinu Roling Stone jedan od 100 najboljih gitarista na svetu – Vlatko Stefanovski sa svojim triom.
Druge večeri, u subotu 4. avgusta na binu na Starom gradu izaćiće AJRI FM, Vatra, rok fenomen iz Zagreba, bend čija je pesma
„Tango” zabeležila rekordnu slušanost u Hrvatskoj tokom 2014. godine a ove sa pesmom “Nama se nikud ne žuri” u saradnji sa Masimom Savićem beleži 21. Nedelju u vrhu TOP 40 najslušanijih pesama u Hrvatskoj. Na kraju druge večeri nastupiće Dejan Petrović Big Bend koji u svom repertoaru ima pesme od tradicije do metala i hard-kora. Od „Vidovdana" do „Du hast". Sve se, već po običaju, sklopilo u savršenu celinu koju Dejan Petrović sa svojim bendom prezentuje ka publici.
Poslednjeg dana Festivala, u nedelju 5. avgusta, na stejdž će prvo izaći Đorđe Miljenović bend (poznatiji kao Skaj Vikler), Neno Belan i Flumes, a tačku na ŠLF staviće Sevdahbejbi i šabački tehno dvojac - Sabdženetiks.
Sve tri večeri, program na tvrđavi počinje od 20 sati i 30 minuta.
Kao što se da videti, ove godine na tvrđavi nastupaju muzički velemajstori i majstori iz gotovo svih bivših jugoslovenskih republika. Sve se to nekako uklopilo i u slogan 16. ŠLF – LETI SA NAMA.
Organizator 16. ŠLF je Radio-televizija Šabac, dok su generalni pokrovitelji Festivala Grad Šabac i Kompanija Karlsberg.
Pojedinačna karta 200,
komlet – 500 dinara
Pojedinačna ulaznica za ŠLF košta 200 dinara, dok je karta za sva tri dana 500 dinara. Ulaznice se mogu kupiti u Art kafeu, Ajriš pabu, Kafeu Belađo, prostorijama KUD „Abrašević”, Turističkoj organizaciji Šabac, i na dan koncerata. Organizatori su se potrudili tako da obećavaju da neće biti nikakvih gužvi za kupovinu ulaznica na dan koncerata, pošto će biti omogućena neometana prodaja karata u prostoru ispred tvrđave.
N. K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa