19. jul 2018.19. jul 2018.
Šabačke konjičke svečanosti
Za vikend 21. i 22. jula, od 16 Časova

Šabačke konjičke svečanosti

Najprestižnija među velikim trkama – Memorijal kralja Aleksandra, trčaće se jedanaesti put na Šabačkom hipodromu, kao najznačajniji okršaj sedmih Šabačkih konjičkih svečanosti. Puna start mašina, bogat i raznovrstan program, izbor najšarmantnije dame Šabačkog hipodroma, paradu fijakera i veštine najmlađih voltižera na “mestu dobrih susreta”
Tokom predstojećeg vikenda, u subotu i nedelju – 21. i 22. jula, Šabački hipodrom biće poprište okršaja najboljih galopera ovih prostora na sedmim Šabačkim konjičkim svečanostima, dvodnevnom prazniku galopa, kako poklonici konjičkog sporta nazivaju ovaj događaj. Glavni događaj i ove godine biće trka Memorijal kralja Aleksandra na 2.400 metara, koja je na programu u nedelju. Sudeći prema upisu, galopski okršaj iskusnih grla za kraljev lovor i ove godine biće vrlo zanimljiv i neizvestan.
U borbu će, u punoj start mašini, krenuti pobednik Mađarskog derbija 2016. Merion, pobednik Srpskog derbija 2016. godine Jaffy, drugi u ovogodišnjoj trogodačkoj “trci života” Smiling, dva puta drugoplasirani u Memorijalu Ornament, potomak čuvenog Galilea, dvostruki pobednik u ovoj sezoni Rhett Buttler, osvajač Srpskog trajala Ivo Džima, osvajač Kostolca Ile de France, prva na cilju u trci Ivanjdan Sunshine Girl, najbolje starije grlo 2017. u Šapcu Ogon, a, osim njih i Rabi, Argentario i Atila Trlić – što sve najavljuje žestoku borbu na svakom od 2.400 metara, koliko će se trčati u ovoj trci u nedelju.
Galoperi će se, tokom dva dana svečanosti, na šabačkoj stazi nadmetati u još devet trka – među kojima su okršaji na 1.600 m – Ženska i Šabačka milja, Memorijal Dragana Kiće Popovića na 1.800, Omice i ždrepci na 2.000 i Dvogodački kup na 1.350m.
Organizatori KK “Džokej klub Šabac” i Turistička organizacija grada Šapca najavljuju i bogat prateći program. Tradicionalno će biti izabrana najšarmantnija dama na Šabačkom hipodromu, uz reviju šešira modne kuće “NF šeširi i asesoari” iz Novog Sada. U pauzama između trka posetioci mogu uživati u paradi fijakera i izboru najlepše zaprege, a spremnost u trci na 100 metara pokazaće i jahači.
I ove godine očekuje se veliki broj posetilaca, jer je Šabački hipodrom poslednjih godina postao oaza i mesto okupljanja poklonika konjičkog sporta iz celog regiona. Start prve trke je u subotu u 16 časova, a Memorijal kralja Aleksandra na programu je drugog dana svečanosti, u nedelju.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa