26. jul 2018.26. jul 2018.
NAPREDAK ZA NAPREDAK
FUDBAL: PREMIJERA MAČVE u šapcu

NAPREDAK ZA NAPREDAK

Navijače dva kluba spajaju bratski odnosi, klubove tradicija međusobnih utakmica, no kada se dogodi prventveni okršaj, kao što će biti u subotu, prijateljstva se, na 90 minuta, zaborave
U maju je publika na Mačvinom stadionu pozdravila domaće igrače nagradivši ih za uspešnu sezonu krunisanu opstankom i plasmanom u polufinale Kupa Srbije. Posle tog duela, Šapčani su odigrali još devet mečeva, jedan zvanični, osam pripremnih, no sve van svog grada, te posle gotovo tri meseca, superligaški fudbal ponovo dolazi u Pocersku.
U ponedeljak je Mačva gostovala Spartaku u Kuli i doživela je minimalan poraz, a sada će ljubitelji fudbala u Šapcu imati priliku da uživo pogledaju svoj klub i vide koliko može aktuelni sastav “provincijskog Urugvaja”, prilično, odlascima, izmenjen u odnosu na prethodnu sezonu. Prvi protivnik u novoj sezoni je stari rival i još jedan klub bogate tradicije, kruševački Napredak.
Popularni “čarapani” su finansijski jak i stabilan klub koji, svake sezone, postavlja ispred sebe ozbiljne ambicije. Borba za opstanak je prošlost, veruju u taboru Kruševljana, te se plej of postavlja kao minimum, a Evropa nije samo smeo san, već i ambicija svih u klubu. Pobeda u prvom kolu protiv beogradskog “Rada” je očekivana, a apsolutno su tri boda težnja gostiju i za gostovanje u Šapcu.
Uprkos odličnim odnosima dva kluba, uvod za ovaj meč moglo bi biti, ne baš korektno ponašanje trenera Kosanovića, posle utakmice odigrane u Šapcu u drugom delu prethodne sezone. Mačva je slavila 1:0, a na konferenciji za medije, Kosanović je uputio niz kritika na račun kvaliteta terena, fudbalera domaćeg tima, nije želeo da sačeka kolegu Aničića kako bi se zajedno obratili medijima, niti je čestitao šabačkoj ekipi na pobedi. Tokom prve polusezone Kruševljani su bili bolji na svom terenu 3:1.
U redovima Mačve, lepe uspomene na Kruševac vežu Nenada Gavrića koji je ostavio značajan trag tokom dve sezone koliko je igrao u Kruševcu. Obe ekipe žele tri boda, te iako su ambicije za prvenstvo različite, ovaj vikend se poklapaju. Meč je na programu u subotu od 17 sati.
Napredak: Kosanović i dalje na klupi
Kruševljani nisu mnogo menjali tim tokom prelaznog roka. Kao i Mačvu, njih je takođe napustio najbolji igrač, Džesi Sekidika koji karijeru nastavlja u Turskoj, no u klub se vratio iskusni vezni igrač Enver Alivodić, dok konkurenciju pojačavaju stranac Baha i Marko Marinković. Rukovodstvo Napretka najveće pojačanje vidi u produžetku saradnje sa trenerom Miloradom Kosanovićem, jednim od kandidata za selektora Srbije

D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa