Info

Berza

  • brcs 1.458 ⚫ 0,00%
  • dinnpb 5.793 ▼ -0,12%
  • impl 3.700 ⚫ 0,00%
  • inim 3.500 ▼ -7,89%
  • lsta 545 ⚫ 0,00%
  • niis 550 ▼ -0,18%
  • omol 800 ⚫ 0,00%
(16. avgust 2018.)
TRAGOM PISMA ŽITELjA CERSKE ULICE U
MAČVANSKOM PRNjAVORU

NAPUŠTENE KUĆE, LEGLO ZMIJA, NARKOMANA...

NAPUŠTENE KUĆE, LEGLO ZMIJA,  NARKOMANA...
2018. godine dužni da iseku i uklone drveće, šiblje i drugo rastinje, koje se nalazi na zemljištu pored nekategorisanih puteva, učinilo se građanima Cerske ulice u Mačvanskom Prnjavoru, kao “mrtvo slovo na papiru”, Odeljenja za inspekcijske i komunalno stambene poslove gradske uprave, grada Šapca.
Naime, na sredini Cerske ulice, koja se nalazi u blizini centra sela i crkve, ima nekoliko napuštenih kuća sa dvorištima. Proći pored njih liči im na najgori horor san ( drveće, šiblje, korov, počeli su da osvajaju i sredinu puta, a protiv toga niko ništa ne preduzima), pišu građani. Svedoče da su na jednom od zapuštenih placeva videli zmije, pse lutalice, ali i više nepoznatih ljudi, tamnije puti. U blizini je i romsko naselje. Priča se da je tu smešteno 200 roma. Neki su stalni stanovnici, drugi u prolazu, svrate prečicom prema Petkovici.
U međugradskom prevozu, sve više je moguće videti migrante, koji putuju prema Loznici, Banji Koviljači, Lešnici.
Deo ulice, gde šiblje raste, maltene posred puta, plaši najviše žene i decu, koji tuda često prolaze. Nije svejedno ni starijim prolaznicima, koji se kasnije, noću vraćaju sa posla ili prvim jutarnjim autobusom idu na posao.
Slučaj je prijavljivan policiji, a oni su ih upućivali na inspekcijsko-komunalnu službu. Revoltirani, još čekaju rešenje!

Lj.Đ.

Najnoviji broj

6. avgust 2020.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa