18. oktobar 2018.18. okt 2018.
U ŠAPCU ORGANIZOVANA IZBORNA KONFERENCIJA NS

Simić potpredsednik

Nova stranka je organizovala u Šapcu izbornu konferenciju. Prema rečima predsednika NOVE Zorana Živkovića, Šabac je bio domaćin ove Konferencije , jer je jedini slobodan grad u Srbiji.
Na Izbornoj konferenciji su za dva nova potpredsednika izabrani šapčanin Aleksandar Simić i Subotičanin Norbert Cvijanov.
Zahvalivši se prisutnima na ukazanom poverenju, Aleksandar Simić istakao je da je Nova stranka, sa svojim koalicionim partnerima, na izborima 2016. godine odbranila Šabac od najezde naprednjačkog kriminala i sačuvala ga kao uporište demokratije u Srbiji. Pri tome je poručio da je vreme da se to učini i sa celom Srbijom.
- Zalagaću se za sve one vrednosti koje sam protežirao i na mestu predsednika Gradskog odbora Nove u Šapcu. Nikakvog kompromisa sa politikom niti dodirnih tačaka sa Aleksandra Vučića nema i neće biti. Naš sistem vrednosti ne može da se spoji sa njihovim. Mi smo merilo opozicionarstva, prava opoziciona gerila – rekao je Simić.
Lider Nove stranke Zoran Živković poručio je da je u Srbiji na snazi demokratura – karikatura demokratije, te da su građani godinama suočeni sa "podmetanjem kredita kao investicija, svakodnevnim operetskim predstavama i ciljano trovani primitivizmom i kriminalom”.
- Nova stranka je etalon opozicionog delovanja, jedina stranka za koju niko nikad nije mogao ni da pomisli da šuruje sa SNS. U borbi za izborne uslove treba da idemo sa svima koji sebe zovu opozicijom i mogu u dovoljnoj meri to da dokažu. Podele u tom smislu nema - svi zajedno treba da se borimo za fer izbore, sve dok vlast ne popusti. To, naravno, ne znači izbornu koaliciju, jer NOVA na zajedničku izbornu listu treba da ide sa onim partnerima čija ideološka matrica i politički ciljevi jesu njoj srodni. Bojkot izbora nikako nije solucija, jer vlast već ima veliki broj GMO stranaka koje glume opoziciju u Parlamentu, a lako će ih pred izbore napraviti još. Nas je narod izabrao da ga predstavljamo u Skupštini i borimo se za njihove interese, a ne da pobegnemo sa megdana. To nije junački čin. Naprotiv, treba pojačati pritisak na vlast, da postane neizdrživ, sve dok ne budu primorani da prihvate zahteve opozicije", odlučno je podvukao Živković.
On je ponovio predlog da jedan od pritisaka na ovu vlast bude i štrajk glađu opozicionih poslanika do ispunjenja zahteva.
N. K.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa