18. oktobar 2018.18. okt 2018.
Krivina u ogledalu

“Prozor mora pasti”

Čuveni Marko Aco Srbine Đurić, pre neko veče, malo je pomerio maršutu svog delovanja i sa Kosova ravna stigao u grad Šabac koji se, kako reče, nalazi u mafijaškim rukama.
Obradovao je silne saborce na sastanku mesnog odbora SNS Bair. I ne samo da ih je obradovao, već i osokolio za nove akcije. Održao je, a kakav bi to drugačiji bio, vatreni govor, primeren braniocima mosta u srpskom delu Kosovske Mitrovice samo sa izmenjenim akterima i obećao zlatno doba i u Šapcu. Taj govor je bio primereniji partizanskom filmu u kojem Tito naređuje da “Prozor noćas mora pasti”. Samo što je Tito neko drugi, a Prozor je Šabac.
Marko Aco Srbine Đurić se ovoga puta nije upiškio od smeha, kao onomad u jednom televizijskom studiju na Severu Kosova, već je uputio nekoliko ozbiljnih opservacija. Te poruke su, verovatno, izrečene kako bi se naprednjaci i dalje držali zategnuti kao strune verujući da to zlatno doba samo što nije došlo i u naš grad, ali i šabačkim vlastima. Prva poruka je čisto politička, i naravno razumljiva svakom. Odnosi se na situaciju da je za naprednjake najvažniji zadatak u budućnosti da pobede na izborima lokanim u Šapcu. Grad na Savi im je eto pretekao 2016. godine. Jedini grad u Srbiji gde nisu na vlasti je Šabac. Umesto što to ne mogu da oproste sebi, oni to ne mogu da oproste Šapcu. Mislili su da će činjenica da su stavili ime Prvorođenog na svoju listu doneti briljantan uspeh i na lokalu, ali nije uspelo. Razlika između Prvorođenog na republičkoj listi i Prvorođenog na lokalnoj bila je 18 odsto u korist Prvorođenog na republičkom nivou. Siguran sam da za taj rezultat nije zaslužan Prvorođeni, već njegovi saborci iz Šapca, ali nije to moja briga.
Ono što mene brine, a trebalo bi i mnoge druge, odnosi se na činjenicu da je druga poruka Marka Aco Srbine Đurića. On je naime na to sastanku poručio da će svi državni organi, ali i svi partijski, da rade svoj posao kako bi se situacija u našem gradu promenila. Mlađani Marko Aco Srbine Đurić je tako u jednu rečenicu stavio zajedno državu i partiju i to na način na koji ne biva. Da li je to nama Marko Aco Srbine Đurić priznao da država u dosluhu sa partijom tiraniše Šabac već mesecima preteći svakodnevno hapšenjem gradonačelnika. Mesecima gradska uprava u Šapcu ne može da funkcioniše normalno zbog prisustva raznih policija i inspekcija. I sve to po partijskom nalogu. Pa, koliko vam vremena treba da proverite poslovanje jednog grada?
Upregli ste i sve medije pod kontrolom da olajavaju jedan grad samo zbog činjenice da niste na vlasti u njemu. Niste u stanju šest godina da izaberete Gradski odbor, a hoćete da vodite grad. Setite se kako ste zbog toga što vam je zinulo, da ne kažem šta, morali da smenite direktora Instituta za veterinu i doveli čoveka koji nije uspeo da u selu održi Veterinarsku stanicu i koji je na kraju upropastio tu ustanovu zajedno sa predsednikom Upravnog odbora. na primer. Tamo nijedna inspekcija nije nogom kročila.
Problem je što mi već odavno nismo normalno društvo. Svi mi koji nismo vaši smo lopovi, mafijaši, silovatelji, za razliku od vas koji ste cvet ovog društva i koji nas vodite u zlatno doba gde se poubijasmo za jedno pile od jednog evra. Ako toliko volite Srbiju, ako se toliko borite za nju, učinite nešto da je unormalite, jer Srbija nije SNS koliko god podrške imali.
Nenad Kulačin

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa