8. novembar 2018.8. nov 2018.
NOVA STRANKA

U Srbiji je građanska dužnost izdaja

Kao potpredsednik Nove stranke, Šapčanin, i bliski saradnik gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića, smatram primerenim da reagujem na brutalne napade na Nebojšu Zelenovića, neistine i neutemeljene optužbe kojima Srpka napredna stranka već godinama neuspešno pokušava da sruši izbornu volju građana Šapca i preuzme vlast u ovom gradu. Zlonamerni navodi pojačani su pred njegov odlazak na Kongres lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope u Starzbur.
Dramatično stanje prava i sloboda novinara i medija, nepoštovanje principa pravne države i mržnja prema svemu što je različito – svakodnevica je Srbije u kojoj se danas osećaj građanske i ljudske odgovornosti smatra nacionalnom izdajom.
Svako ko se usprotivi nakaradnoj politici SNS-a, oličenoj u samo jednom čoveku, Aleksandru Vučiću, na svim nivoima vlasti osim u jednom gradu i dve opštine, osuđen je na medijski linč koji prethodi stampedu različitih inspekcija i policija.
Izveštaj gradonačelnika Šapca pred Savetom Evrope o zloupotrebama republičke vlasti i urušavanju građanskih političkih prava i sloboda u opozicionim lokalnim samoupravama u Srbiji nije izdaja nacionalnih i državnih interesa već njihova zaštita. Srbija je članica Saveta Evrope i potpisnica Evropske povelje o lokalnoj samoupravi, koja se u Srbiji krši na najgrublji način kroz nepoštovanje izbornih pravila, izmenu volje građana na izborima, nepostojanje kriterijuma za raspodelu novca iz republičkog budžeta i zloupotrebu državnih institucija.
Nova stranka zamera na dosadašnjem izostanku reakcija zvaničnika zemalja razvijenih demokratija koje u poslednjih šest i po godina prećutkuju nezakonite radnje u Srbiji, kršenje međunarodnih obaveza i nepoštovanje vrednosti i principa na kojima počivaju moderne evropske države. Opravdanje se traži u nekakvom dogovoru svetskih sila sa Aleksandrom Vučićem i njegovom izvršenju određenih zadataka ili naloga, a pre svega mislim na rešenje statusa Kosova i Metohije.
Od ćutanja Evrope više zabrinjava ćutanje u Srbiji, apatija i letargija društva zarobljenog u vekovne mitove i sukobe, izmišljene konflikte i rijaliti stvarnost koja zamajava i krije istinu – da standard pada, da su subvencije u poljoprivredi sramno niske, da je cena tovljenika od jednog evra ponižavajuća za proivođače, da je Srbija postala rezervat jeftine radne snage, dok strani investitori uživaju beneficije i subvencije koje se Srbiji ne mogu isplatiti ni za 50 godina.
Zato smatram da Nebojša Zelenović pred Savetom Evrope brani državu Srbiju i sve njene građane od nečasnog i nezakonitog načina vladanja i zloupotrebe pozicije moći i vlasti Srpske napredne stranke oličene u Aleksandru Vučiću.
Aleksandar Simić, Potpredsednik Nove stranke

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa