14. mart 2019.14. mar 2019.
Uz osiguranje lakše prebroditi štetu
STRUČNA RADIONICA KOMPANIJE “DUNAV OSIGURANjE”
I UDRUŽENjA NOVINARA ZA POLjOPRIVREDU “AGROPRES”

Uz osiguranje lakše prebroditi štetu

Visina premije za osiguranje imovine šestočlane porodice Branka Lazarevića iz Kujavice u prošloj godini iznosila je 9.099,37 dinara, a po toj polisi, za požar u kome je izgorela njegova kuća, kompanija “Dunav osiguranje” im je isplatila štetu u visini od 2.841.214,00 dinara. Direktor Glavne filijale “Dunav osiguranje” u Šapcu Saša Obrenović, u znak višegodišnje dobre saradnje domaćinu je u njegovom dvorištu uručio poklon polisu za osiguranje 2,5 hektara pod pšenicom
Kompanija “Dunav osiguranje” i Udruženje novinara za poljoprivredu “Agropres”, odlučili su se da stručnu radionicu održe u dvorištu šestočlane porodice Branka Lazarevića u selu Kujavica. Tako je i bilo, protekle nedelje, a domaćin je izneo više detalja o tome kako mu je nedavno izgorela kuća. Naglasio je da se sve odigralo veoma brzo. U gašenju požara dosta su mu pomogli komšije i prijatelji. Nezavisno od toga, vatrena stihija “progutala” je za tili čas veliki deo imovine ove uzorne porodice.
- Veliki požar u porodičnoj kući Lazarevića i činjenica da su već osam godina imali zaključenu polisu osiguranja od rizika požara i nekih drugih opasnosti kod kompanije “Dunav”, omogućila im je da nakon požara naši procenitelji u vrlo kratkom roku procene štetu i da Kompanija isplati sredstva. Visina premije za osiguranje imonine Lazarevića u 2018. godini iznosila je 9.099,37 dinara, a po toj polisi, za požar koji se dogodio, kompanija im je isplatila 2.841.214,00 dinara, istakao je ovom prilikom Saša Obrenović, direktor glavne filijale “Dunav osiguranja” u Šapcu. Rukovodeći se sloganom Kompanije “Prijatelj ostaje prijatelj” , Obrenović je domaćinu poklonio polisu za osiguranje useva, za ovu godinu, na ime osiguranja 2,5 hektara pod pšenicom.
Podsetio je da Vlada Srbije odobrava subvencionisanje premije za osiguranje useva i plodova za registrovana domaćinstva. Na ovom području subvencioniše se 40 odsto od ukupno plaćene premije. Još jedna od pogodnosti je i ta što poljoprivrednici ne moraju odmah da plate ceo iznos premije, već samo pet odsto poreza na premiju, dok ostatak mogu isplatiti kada oberu i prodaju svoje proizvode. Visina premije na godišnjem nivou, sa uključenim subvencijama nadležnog Ministarstva za osiguranje, za pšenicu po hektaru iznosi oko 1.700,00 dinara, a za kukuruz oko 1.670,00 dinara. Prilikom zaključivanja polise obaveza osiguranika je da plati premiju u iznosu od samo pet odsto.
- Sva moja iskustva u saradnji sa “Dunavom” su krajnje pozitivna. Idete sami protiv sebe ako ne osiguravate useve, istakao je između ostalog domaćin Branko Lazarević, pred brojnim komšijama, prijateljima i predstavnicima kompanije, pokazujući više plastenika koje redovno održava uz pomoć supruge Dragice, koja je medicinska sestra u Šabačkoj bolnici, ćeri Katarine, Ane i Natalije. Značajna mu je pomoć i sin Jovan, student na master studijama Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu.
O osiguranju i inovativnom pristupu u ovoj delatnosti, bilo je više reči i na Desetoj nacionalnoj konferenciji o agrobiznisu, održanoj u hotelu “Euforija” u Šapcu.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa