14. mart 2019.14. mar 2019.
foto: mondo.rs

foto: mondo.rs

FUDBAL: SUPER LIGA SRBIJE

OPTIMISTI, PESIMISTI, REALISTI

Pobeda u Palanci i poraz Radnika vratili Mačvu u plej of borbu. Dodatna odstupnica u odnosu na najugroženije. Proleter najprijatnije iznenađenje Super lige. Tešović bez Obrovca i Tošića
Da li je čaša polupuna ili poluprazna? Koliko je to do karaktera, a koliko zavisi od intenziteta žeđi?
Pokušajmo da budemo optimisti. MAČVA je četiri boda daleko od plej ofa, a sedam od baraž mesta (osam od zone ispadanja). U opticaju je još 12 bodova. MAČVA je tim koji četiri meča u nizu nije primio gol, šest u nizu Puletić nije savladan iz igre, ekipa je četvrta u Srbiji po snazi odbrane.
Pređimo na položaj pesimiste. MAČVA ima težak raspored do kraja i samo jednog „lakšeg“ rivala, a četiri boda minusa u odnosu na plej of. Devet bodova više od Vranjanaca postaje u plej autu četiri. Mačva nema gol iz igre šest mečeva, najneefikasniji tim je u ligi.
Ništa nije netačno, bilo koje „naočare da stavimo“, a sada treba da okušamo realno sagledavanje situacije. U goste dolazi najprijatnije iznenađenje lige, novajlija jako blizu plej ofa. Bolje plasirani od dva novodsadska kluba, PROLETER, predvode Čolović, Mirosavljev, Čović, Andrejević, Lambulić. Igraju Novosađani odlično na gostovanjima, u 13 utakmica su pobedili četiri puta, pet puta remizirali, pobeđivali u Subotici, na Banjici, igrali nerešeno na Voždovcu, odolevali Partizanu do samog kraja. Sigurno da već u Šapcu mogu osigurati plej of i da to žele. U statističkoj analizi realiste Mačvu posle Proletera očekuju gostovanja na Marakani i na krovu (Voždovac), odnosno meč u Šapcu protiv Nišlija. Uz takav rapsored i ta četiri boda minusa deluju velika, plej of nije realno dostižan. Teško postiže i dopušta golove šabački superligaš, što je uvek i prednost i mana. Rivali pri začelju imaju takođe nezgodan raspored u finišu, te je novosadski tim prilika da MAČVA uveća plej aut zalihu. U globalu, miran plej aut je najrealnije željeno ishodište „crveno – crnih“.
Ne može Tešović računati na Tošića, a realna zamena je iskusni Marić, kao ni na Obrovca i Adamovića, no tu je nekoliko alternativa. Nije MAČVA ni favorit, ni autsajder ovog vikenda.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa