11. april 2019.11. apr 2019.
Najkvalitetnije poslastice
U ŠAPCU ODRŽAN SAJAM PEKARSTVA I POSLASTIČARSTVA

Najkvalitetnije poslastice

„Svi gosti imali su priliku da probaju najbolje poslastice i čuveni italijanski sladoled, po mnogim mišljenjima, najlepši na svetu. Domaćini su se potrudili da stranim kolegama predstave deo srske tradicije, te su pripremili bika na ražnju“
Prvi sajam pekarsta i poslastičarstva u Šapcu, održan je proteklog vikenda u Gornjoj Vranjskoj. Inovacije iz ove oblasti našim sugrađanima su predstavljene zahvaljujući firmi N&G Bakery.
-Svoje veštine predstavili su najbolji svetski poslastičari i pekari iz Italije, ali i domaći majstori pekarstva i poslastičarstva. Bila je to prilika da svi oni koji su već u pekarstvu usavrše svoje poslovanje dragocenim iskustvom, prezentacijom mašina, ali i dobra ideja svima onima koji bi uložili u neki posao, a nemaju ideju šta bi to moglo da bude, da se opredele upravo za pekarstvo i poslastičarstvo. To je zanat koji nikada neće izumreti, rekla je Milica Janković pr menadžer i dodala da su predstavnici firme N&G Bakery vrlo zadovoljni odzivom.
- Sajam je posetio veliki broj naših prijatelja sa kojima već 20 godina uspešno sarađujemo. Vrlo su zadovoljni onim što su probali i razmenili su iskustva sa svojim kolegama iz Srbije. Prisutni su imali priliku da se uvere u kvalitet proizvoda jer su na licu mesta mogli da ih degustiraju, rekla je Rakićeva.
Takođe, zainteresovani su imali priliku da vide i na koji način funkcionišu mašine. Sa opremom, goste i potencijalne kupce upoznao je instruktor pekarstva Jožef Argaš koji je do sada edukovao oko 500 pekara.
-Sve potrebne informacije o mašinama smo objasnili i onima koji nisu kupci, jer će možda u budućnosti želeti da kupe mašinu i da se bave ovim poslom. Prezentovali smo rad mašina i ono što naša firma nudi, a to je kompletan asortiman za otvaranje novog biznisa u pekarstvu i poslastičarstvu, rekao je Argaš.
Osim proizvođača iz Italije i Španije sa kojima ova firma uspešno sarađuje, Sajam su posetili i predstavnici škola sa smerova pekara i poslastičara.
-Mnoge više tehnološke škole iz Srbije su bile prisutne, a učenici su imali priliku da nešto novo nauče, što nam je izuzetno drago, jer su među njima budući pekari i poslastiari. Utisci su jako dobri, trudili smo se da sve bude na najbolji mogući način organizovano, ne zbog nas nego zbog ljudi koji su bili tu, rekla je vlasnica N&G Bakery Jelena Stojićević.
Svi gosti imali su priliku da probaju najkvalitetnije poslastice i čuveni italijanski sladoled, po mnogim mišljenjima najbolji na svetu. Domaćini su se potrudili da stranim kolegama predstave deo srske tradicije, te su pripremili bika na ražnju.
K.J.Đ

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa