25. april 2019.25. apr 2019.
RUKOMET: PLEJ OF (M)

KAKO SADA NE SANjATI

Pre pet i pre tri proleća „mirisala“ je titula, muška rukometna u Šapcu, ali se pehar u oba slučaja našao u Novom Sadu. Ponovo u Šapcu snivamo, a snovi su u plavoj boji. Ako je neko umanjivao trijumf protiv Pančeva pre mesec i po dana, argumentima o kombinovanom sastavu rivala, utakmicom koja nije ništa odlučivala, posle subote nema šta reći. Iskusni gost je nadigran u svakom segmentu igre, napadački prevaziđen i čak možemo reći kako je trijumf mogao biti i ubedljiviji, odnosno, situacija na terenu je pokazala veću razliku od tri gola.
Kada u mladom timu imate igrače koji već igraju “iskusno”, kada na krilu, u svom dresu imate reprezentativca i najboljeg igrača lige, Vukašina Vorkapića, na drugom pouzdanog Matičića, kada sa sve tri bekovske pozicije pet ili šest igrača zna da „opali“ u pravom momentu, dok među stativama dominiraju bilo Jandrić, bilo Budović, kako da nemate najviše ambicije? Ako nadigrate tim koji je do skoro delovao nepobedivo, zašto skrivati i šampionske snove? Možda je 2019. godina ta u kojoj će biti dosanjano nešto veliko.
Ukoliko sinoćnje utakmice nisu donele neki „šok“, prvog dana maja u Šapcu je derbi sezone, Lige, možda i meč za titulu. Višestruki prvak, prvi favorit plej ofa, osvajač Kupa iz Novog Sada gostuje u Šapcu. Već šest sezona su Novosađani bez premca u Srbiji, umeli su u tom periodu da osvoje titulu i sa maksimalnim učinkom. Malo pamte igre u Srbiji, jer su redovni predstavnioci u SEHA ligi. U ovom šampionatu su ostvarili sedam pobeda. Pobedili su, između ostalih beloruski „Meškov“, drugoplasirani klub lige, rumunsku „Steauu“, hrvatski „Nekse“ (na kraju treći), a ulogu favrota za domaću titulu potvrdili su na finalnom turniru Kupa i u prva tri kola plej ofa. U timu se ističu kapiten, golman Verkić, svima poznati reprezentativci: Prodanović, potom Marjanac, Stanković, Vučićević, Milić, Ovčina, nekadašnji „plastičari“ Trkulja na crti, Stefan Ilić. Svakako po imenima najjači tim plej ofa.
Poštovanje Nišlijama, ali Novosađane tek očekuje najteži rival, „plavi“ iz Šapca. Kakav je to meč u najavi?!

D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa