Berza

  • aero 896 ⚫ 0,00%
  • dinnpb 3.650 ▲ 0,77%
  • ineu 35.000 ▲ 2,94%
  • jmbn 7.000 ▼ -2,78%
  • kmbn 3.130 ▼ -3,66%
  • kmbnpb 1.300 ▲ 0,15%
  • mtlc 2.000 ⚫ 0,00%
  • niis 685 ▲ 0,29%
  • tlkb 10.000 ⚫ 0,00%
  • vpdu 11.500 ▲ 6,05%
(25. april 2019.)
Održana tribina pod
nazivom „Budi aktivan – uključi se“

Angažovanje mladih

Angažovanje mladih
Tribina na temu „Budi aktivan – uključi se“, održana je protekle sedmice u školi Primenjenih umetnosti. Predavanje na kom se govorilo o uključivanju mladih u odlučivanje, realizovala je Krovna organizacija mladih Srbije, a predavač je bio Boban Stojanović, koordinator programa.
Krovna organizacija mladih Srbije planira obilazak deset gradova u narednoj nedelji, a cilj prve u nizu je buđenje mladih i podsticanje na aktivizam.
- Želimo da im pokažemo da su oni deo ovog društva i da su kao takvi potuno ravnopravni. Treba ih podstaći da budu aktivni i da komuniciraju sa onima koji donose odluke. Prisutno je izuzetno nepoznavanje procedura i pravila od strane mladih, a postoje stvari koje su im zaista potrebne. Ovako osetljivu ciljnu grupu treba spojiti sa insistucijama - istakao je Stojanović i dodao da mlade treba akitivirati pre svega sa ciljem da stvaraju bolje društvo ali i da ostanu u svojoj zemlji.
-U razgovoru sa mladima isprva postoje barijere, ali se mi trudimo i dođemo do toga da kažu šta misle. To je zapravo ključna stvar. Čim počne razgovor, onda se i oni uključe, što je prvi korak ka tome da danas- sutra pokrenu neku inicijativu i da na bilo koji način budu deo javnog života, zaključio je Stojanović.
Predavanju je prisustvovao i većnik Igor Marsenić koji je istakao da je vrlo važno to što je Šabac prepoznat od brojnih organizacija civilnog društva kao grad u kojem može normalno da se razgovara i komunicira o važnim temama za život zajednice.
-Drago mi je što su se aktivisti iz Krovne organizacije bavili mladima Šapca i što su razgovarali na razne teme značajne za njih, kao što su odlazak iz zemlje, nalaženje posla. To su zapravo teme koje su pomalo postale tabu u našem društvu. Važno je što o tim temama možemo slobodno da razgovaramo, nadajući se da će nas to odvesti ka boljim odlukama, istakao je Marsenić.
Značaj i svoje viđenje predavanja istakla je učenica trećeg razreda škole Primenjenih umetnosti, Irena Isić, jedna od onih koji žele da učine svoje mesto lepšim za život.
-Ranije sam bila upućena u aktivizam mladih, ali mi je ova tribina otvorila oči i vratila nadu u to da u našoj zemlji može da se ulaže, napreduje, a da mladi imaju mogućnosti da rade ono što vole. Smatram da su ovakva predavanja značajna. Razgovaraću sa ljudima o svemu ovome i uticaću na to da se promene neke stvari. Volela bih da jednog dana ja budem ta koja će svoja znanja i iskustva moći da prenosi drugima, istakla je Irena Isić.
K.J.Đ

Najnoviji broj

18. jul 2019.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa