30. maj 2019.30. maj 2019.
Početak jedne tradicije
SPORT ZA OSOBE SA INVALIDITETOM

Početak jedne tradicije

Šabački ljubitelji atletike i sporta dobili su u Šapcu još jedan sportski događaj koji će, nadamo se, postati tradicija. Prvi put, u našem gradu, održan je Sportsko – rekreativni atletski miting osoba sa invaliditetom. Ukupno 28 takmičara reprezentovalo je na terenu izdvojene jedinicie Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Kasarskim livadama, pet gradova Srbije, a podeljeni su u šest kategorija (zavisno od stepena invaliditeta), a nadmetali se u bacanju diska, koplja, kugle, čunja... Gosti na nadmetanju bili su paraolimpijci i predsednik atletske sekcije Paraolimpijskog komiteta Srbije.
-Takmičarski duh nije neodstajao, ali ovakvi događaji imaju posebni draž, a to je da rivali podržavaju jedni druge, bodre kolege da istraju i uspeju, dok je rezultat u drugom planu. Rezultat kaže da ima pobednika, no poraženih nema. Primarno je prijateljstvo, druženje i pravljenje planova za neke naredne susrete. Sve je spojila zajednička želja, a to je da ovaj Miting postane tradicija po kojoj će i grad postati poznat, obogativši ponudu sportskih događaja u Šapcu – istakli su organizaotri.
Takmičenje je irganizovalo Društvo za sport i rekreaciju invalida KARAĐORĐE Šabac i Sportski savez osoba sa invaliditetom Šabac, dok je pokrovitelj bio grad Šabac.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa