Info

1. avgust 2019.1. avg 2019.
Sport je pravo za svakoga
SPORT OSOBA SA INVALIDITETOM

Sport je pravo za svakoga

Udruženje paraplegičara Mačvanskog okruga (UPMO), u saradnji sa Sportskim savezom Šapca, predstavilo je sugrađanima neke od paraolimpijskih disciplina i sportova koji su dostupni u Šapcu osobama sa nekim oblikom invaliditeta. Ko je bio na Starom gradu u nedelju, mogao je da se upozna sa stonim tenisom za osobe sa invaliditetom, da se okuša u bacačkim atletskim disciplinama, kuglanju, oproba preciznost u gađanju vazdužnom puškom, ali i možda prvi put vidi kako izgledaju domine i šah prilagođeni slepim i slabovidim osobama.
- Ne može svako da se bavi bilo kojim sportom, ali za svakoga postoji neki sport u širokom spektru disciplina. Ko ima želju, volju, taj će naći disciplinu gde njegov invalidtet nije ograničavajući faktor. Fizička aktivnost je ulaganje u fizički i psihičko zdravlje, obogaćivanje kvaliteta života, sticanje novih prijateljstava – istakao je Robert Avdić iz UPMO i predstavnik Stonoteniskog kluba za invalide „Mačva“.
Gost na danu promocije sporta i rekreacije za osobe sa invaliditetom bio je i naš paraolimpijac, nosilac bronze sa poslednjih POI u Rio de Žaneiru, Mitar Palikuća.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa