1. avgust 2019.1. avg 2019.
POHOD NA ELITNU DIVIZIJU
RUKOMET: EVROPSKO KADETSKO PRVENSTVO

POHOD NA ELITNU DIVIZIJU

Aleksandra Krstić, Una Obrenović, Tamara Kojić, Lana Mijailović, Teodora Obradović i Tamara Glišić, noseći kluspki dres, plavo – belih boja, šabačkog MEDICINARA popele su se na vrh Srbije u kadetskoj konkurenciji, a sada žele, da još jednom titulom, još jednim zlatom istovremeno zaokruže prethodnu i najave novu sezonu. Ovaj pohod je drugačiji, ima primesu nacionalnog, ovaj pohod je put u dresu sa državnim grbom.
Od subote u Gruziji startuje Evropsko kadetsko prvenstvo za rukometašice, divizija B. Reprezentacija Srbije je jedan od favorita za titulu koja znači plasman u elitnu diviziju kontinentalnog rukometa za ovaj uzrast. Noseći dres Srbije pomenute rukometašice boriće se za titulu, najpre u grupi 1, gde ih očekuju mečevi protiv: Bugarske, Ukrajine, Farskih ostrva i Grčke, dok će najuepšnije ekipe u eliminacionoj fazi igrati protiv najuspešnijih iz grupe 2 u kojoj su: domaćin Gruzija, Litvanija, Finska, Švajcarska, Letonija.
Kadetkinje su odigrale i dva pripremna meča protiv rivalki iz grupe, Grkinja i oba puta pobedile, 23:18 i 29:25. U ovim duelima golovima su se istakle Aleksandra Krstić i Lana Mijailović.
Juniori trinaesti
Muška juniorska reprezentacija Srbije završila je Svetsko prvenstvo na 13. poziciji, ostvarivši tri pobede i četiri poraza u sedam utakmica. Ekipa za koju je nastupalo pet rukometaša „Metaloplastike“: Uroš Todorović, Đorđe Pisarić, Stefan Trkulja, Milan Milić i kapiten Todor Jandrić, savladala je: Japan, SAD u grupi, odnosno Island u borbi za 13. poziciju, dok su poraženi od: Španije, Slovenije, Tunisa i Egipta u eliminacionoj fazi.
Kada govorimo o ukupnom učinku „plastičara“, istakao se Todor Jandrić sa ukupno 61 odbranom i jednim postignutim golom. Milić je postigao 18 golova, Todorović je strelac bio u devet navrata, Trkulja ima ubeležen jedan gol, dok Pisarić nije imao učinak u kategoriji postignutih golova.
Svetski šampion postala je Francuska koja je u finalu savladala Hrvatsku. Treće mesto i bronzu osvojili su Egipćani. Četvrti Portugalci.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa