Info

15. avgust 2019.15. avg 2019.
Više od sporta
ČETRNAESTE OLIMPIJSKE SEOSKE IGRE ŠAPCA

Više od sporta

U godinama trajanja, OSI prevazišle nivo sportske manifestacije, postajući opštedruštveni događaj. Objedinjuju nadmetanje, ali i druženje. Selo domaćin skoro spremno. Prijave do 20. avgusta
Tokom gotvovo decenije i po, Olimpijske seoske igre Šapca prevazišle su nivo događaja koji ima epitet samo sportskog i postale su jedna posebna, masovna manifestacija kojoj se raduju ljudi na seoskom području, ali i svi koji vole sport, istaknuto je na konferenciji za medije povodom 14. izdanja Olimpijskih seoskih igara Šapca. Princip Igara gde svoje mesto mogu naći svi je obeležje koje celokupan događaj čini posebnim.
-Posetili smo sve mesne zajednice koje pripadaju teritoriji našeg grada. Nije realno očekivati da svi učestvuju, ali smo u svakoj naišli na dobar prijem i mislim da su svi razumeli suštinu Olimpijskih seoskih igara. Nema svako selo dovoljno mladih da oformi ekipu u nekom od sportova, ali zato postoje discipline gde vrlo uspešno mogu da nastupe i stariji. Nadam se i pozivam sve da se prijave. Ko je nekada učestvovao zna posebnost OSI koja se rečima teško može opisati. Ko nije učestvovao, ima priliku da bude deo nečega drugačijeg – istakao je koordinator Igara Miloš Mitrović iz Sportskog saveza Šapca.
Mnogo toga na Igrama već je tradicinalno, ali organizatori i poznate događaje pokušavaju da podignu, svake naredne godine, na jedan viši nivo.
-Osim sporta i ove godine je predviđen kulturno – zabavni program i već poznati izbor za mis sporta. Nagrada za ovu godinu je drugačija u odnosu na prethodne, biće još lepša i vrednija. Voleo bih da što više učesnika dođe, da uživaju i ponesu lepe utiske sa Igara, bez obzira na rezultat – dodaje predsednik Organizacionog odbora OSI Sreten Radovanović.
Čast da bude domaćin ovog leta pripala je Pocerskom Pričinoviću. Iako je ostalo još osam dana do početka takmičenja, selo je praktično spremno za start.
-Veliki deo posla smo uradili, preostali su još samo neki sitni radovi i svakako će na vreme, čak i ranije, sve biti završeno. Radujemo se onome što nas očekuje i želimo da budemo dobri domaćini i da se svaki posetilac oseća prijatno, ne samo učesnik, nego i publika, novinari, zvaničnici. Imamo i iznenađenje prve večeri.Od 20 sati će svi moći da gledaju mečeve najboljih osam u Srbiji u disciplini obaranje ruku – ističe predsednik Saveta MZ Pocerski Pričinović Milan Arsenović.
Grad Šabac je i ove godine podrška organizatorima u pripremi manifetsacije koja promoviše različite pozitivne vrednosti.
-Grad je velika podrška sportu, kako vrhunskom, tako i amaterskom i rekreativnom. Znam da je u svakom učesniku glad za pobedom, ali bez obzira na rezultat, Igre promovišu sport, prijateljstvo, zdrav život i zbog svega toga Grad je uvek spreman da podrži Olimpijske seoske igre – naglašava gradski većnik Dragan Nikolić.
Posebna zahvalnost za sve godine trajanja Igara upućena je svim prethodnim domaćinima.
-Mi smo tehnički organizatori, ali sve je mnogo lakše kada imate saradnju sa selom domaćinom, kao što smo mi imali sve ove godine. Uvek su rukovodstvo i meštani bili najveća podrška, pomoć i saradnik koji je učinio da događaj dostigne nivo na kome je sada. Odlično smo sarađivali sa javno-komunalnim preduzećima, Direkcijom za puteve, Domom zdravlja koji će i ove godine imati svoj štand sva tri dana trajanja Igara- dodao je sekretar Sportskog saveza Šapca Dejan Popović.
Prijave ekipa moguće su do 20. avgusta, žreb je 22. avgusta, a OSI startuju 23. dana tekućeg meseca. Organizatori su Sportski savez Šapca, MZ Pocerski Pričinović, pokrovitelj Grad Šabac.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa