3. oktobar 2019.3. okt 2019.
Dobrom infrastrukturom do statusa opštine
PRNjAVOR:

Dobrom infrastrukturom do statusa opštine

U toku ove građevinske sezone u Prnjavoru su asfaltirane četiri ulice, a očekuje ih i asfaltiranje Drinske ulice u dužini od 1,6 kilometara kao i uređenje centra sela i postavljanje trotoara u Karađorđevoj ulici
Za selo koje pretenduje da bude opština, putna infrastruktura je jedan od osnovnih preduslova, ali posebno je značajno da imaju svoj budžet. Za šabačke mesne zajednice to je iznos prikupljen od poreza na imovinu kojim raspolažu meštani i na referendumu odlučuju kako će biti investiran.

-Prnjavor je najudaljenije selo od Šapca koje jako liči na opštinu, ali jedan od važnih uslova za neko mesto da postane opština jeste da ima svoj budžet. Uvođenjem referenduma to smo omogućili svakoj mesnoj zajednici, rekao je gradonačelnik Nebojša Zelenović u Prnjavoru gde je razgovarao sa meštanima povodom asfaltiranja ulice Vuka Karadžića u ovom mestu.

Odluku da se asfaltira ulica Vuka Karadžića doneli su meštani Prnjavora na referendumu.
-Ova ulica je udaljena od centra Prnjavora 3 kilometra, ali meštani celog sela su glasali za ovaj predlog, istakao je gradonačelnik.

On je objasnio da pored radova koji se finansiraju novcem od referenduma, i pored radova koji se finansiraju isključivo iz budžeta Grada kao što je asfaltiranje Drinske ulice u Prnjavoru, postoji i program “dva na dinar” koji podrazumeva da će grad na svaki dinar koji prikupe građani dodati dva dinara.
-Pozivam sve građane koji imaju inicijativu da u svojim ulicama nešto urade da iskoriste politiku “dva na dinar” koja funkcioniše još od 2000. godine i da uradimo zajedno te dobre stvari. Rebalansom budžeta opredeljeno je dodatnih 76 miliona dinara da bismo ispratli ovu politiku, kazao je gradonačelnik Nebojša Zelenović.
Gradonačelnik je prisustvovao asfaltiranju ulice Vuka Karacića, ali pre nego što su mašine ušle u ovu ulicu, radovi su završeni u još dva sokaka u Prnjavoru i u ulici Janka Veselinovića. Asfaltiranje Drinske ulice počinje za nekoliko dana, a ubrzo i postavljanje trotoara u Karađorđevoj ulici i uređenje centra sela.
Svi radovi posebno su značajni za mlade koji ostaju u selu, ističe Ivan Tufegdžić, odbornik u Skupštini grada iz Prnjavora.
-Najbitniji je za decu, na njima svet ostaje. Borili smo se da ova ulica bude na referendumu koji je bio u aprilu i dočekali smo da se uradi. Dužina ulice je 620 metara. Takođe, od novca iz referenduma je urađena i ulica Janka Veselinovića. Još dva sokaka od po 250 metara su asfaltirana ali tako što su građani učestvovali u programu “dva na dinar”, objasnio je Tufegdžić.
On kaže da mesna zajednica već ima spisak predloga za naredni referendum.
-Naše selo pretenduje da bude opština a dobra putna infrastruktura je jedan od preduslova, a pored toga su i dobra struja i nadamo se širenjeu vodovodne mreže. Očekuje nas i postavljanje trotoara u Karađorđevoj i uređenje centra sela. To su radovi koji su izglasani na referendumu. Naredni referendum je 27. oktobra a predlozi će biti Jojića sokak, Kneza Miloša i Novo naselje i trotoari u Arčibalda Rajsa i ulici Vojvode Mišića. To su predlozi Mesne zajednice, rekao je Ivan Tufegdžić.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa