3. oktobar 2019.3. okt 2019.
Povratak šabačkog boksa
Prijem u čast bronzane medalje Omera Ametovića

Povratak šabačkog boksa

Uspeh veći s obzirom na uslove za rad. Medalja obavezuje osvajača u svakom trenutku. Povratak šabačkog boksa u vrh u kontinuitetu
Šabački boks polako vraća pozicije na nivou države, a svi ljubitelji ovog sporta kod nas veruju kako bi baš naši borci mogli biti vesnici velikih postignuća srpskog boksa u budućnosti na planetarnom nivou. Omer Ametović je sa dve bronze, na juniorskom Evropskom prvenstvu prethodne i nedavno na Evropskom omladinskom prvenstvu jedan od onih koji već sada ima ime na nivou Evrope, ima olimpijski potencijal, a njemu u čast, u čast bronzanom odličju, upriličen je prijem u Gradskoj kući.
-Pripremao sam se oko mesec dana, sa klupskim, a potom i reprezentativnim trenerima. Samouvereno sam otputovao u Bugarsku i žao mi je što me je povreda sprečila da osvojim možda i zlato, ali sam zadovoljan – ističe Omer Ametović, reprezentativac Srbije u muva kategoriji i član kluba „Živorad Rajšić“.
Mečevi su bili dostupni za gledanje, ali je atmosfera u i oko ringa obeležila Prvenstvo.
-Najpre sam savladao Rumuna koga sam već pobeđivao, pa je bio posebno motivisan. Pre duela sa Italijanom je bilo i provokacija sitnih sa njegove strane, ali sam se ja samo smeškao i u ringu odgovorio. U tom meču sam povredio biceps. Mislim da sam bolji od Bugarina, boksovao sam jednom rukom, držao se, ali je sudija primetio da ne radim ništa sa povređenom rukom, uputio me na pregled, a lekar je odlučio da prekine meč – dodaje Ametović.
Omera Ametovića, njegovog klupskog trenera Stankovića i predsednika kluba Rajšića, ugostio je predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić. Medalja je čast, priznanje za dosadašnji rad, no i obaveza za dalje, ističe Pajić.
-On je reprezentativac, poznato ime u Evropi već, da ne govorim u Šapcu i Srbiji i mora dostojno da reprezentuje sebe, klub i grad, ne samo na treningu i u ringu, već u svakom trenutku. Uspeh je još veći, jer se pripremao u teškim uslovima i obećali smo da ćemo učiniti sve da nađemo rešenje za zimske mesece, bar privremeno, do završetka Sokolskog doma. Boks je popularan u Šapcu, uspesi Ametovića, prethodne godine i Aličića su pravi put da ponovo ovaj sport bude onaj o kome pričaju mnogi. Medalja Omera Ametovića je prva za Srbiju posle 12 godina u omladinskoj konkurenciji.

B. D.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa