3. oktobar 2019.3. okt 2019.
Vodovod nije odgovoran za vodu iz bunara
REAKCIJA IZ GRADA POVODOM TVRDNjI DR SLOBODANA POPOVIĆA

Vodovod nije odgovoran za vodu iz bunara

Na poslednjoj sednici Skupštine grada, gradski odbornik Srpske naredne stranke i direktor šabačke Opšte bolnice dr Slobodan Popović, optužio je JKP „Vodovod Šabac i Gradsku upravu da su odgovorni za neispravnu pijaću vodu u seoskim osnovnim školama.
On je tom prilikom rekao da je zbog neispravne vode moguća i pojava epidemije.
- Veoma ružna, ali i opasna slika po zdravlje dece koja idu u te školu, ali i po meštane koji koriste tu vodu. Za ovakvu situaciju su odgovorni JKP „Vodovod Šabac“ i Gradska uprava, jer je u pitanju ispravnost mreže i redovna kontrola ispravnosti vode za piće. Doveli smo u pitanje zdravlje dece, vode je mikrobiološki neispravna i epilog svega ovoga je da može da se desi čak i epidemija - rekao je dr Popović.
Direktorka JKP „Vododvod Šabac“ Daniela Lovrin Gavrilović rekla je da se radi o dezinformacijama.
- Ta voda nije iz gradskog vodovoda. Vodovod redovno kontroliše, svakodnevno, uzorke vode, kako u proizvodnji tako i u distributivnoj mreži. Voda iz našeg vodovoda je apsolutno ispravna - istakla je Lovrin Gavrilović.
Načelnica društvenih delatnosti u Gradskoj upravi Tatjana Marković naglasila je ispitivanje kvaliteta vode iz bunara obavlja se jednom godišnje.
- U ovo doba godine voda iz bunara najčešće bude neispravna zbog neupotrebljavanja tokom letnjih meseci, zbog letnjeg raspusta. U trom slučaju škola obustavlja distribuciju vode, a učenici dobijaju flaširanu vodu. Po obaveštenju o kvalitetu vode obave se sve neophodne radnje kako bi se obezbedila kvalitetna voda - dodala je Marković.
Svima koji koriste vodu iz bunara, JKP „Vodovod Šabac“ može da ispita kvalitet vode, a kada je reč o školama o kojima je bila reč na sednici Skupštine grada, ovo preduzeće je ponudilo da obavi ispiranje njihove mreže.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa