14. novembar 2019.14. nov 2019.
Dugi niz karate podviga
Prijem za fudokan šampione

Dugi niz karate podviga

Šapčani osvojili 20 svetskih odličja. Pokretačka snaga fudokan karatea Srbije. Kojić dokaz da ne postoje godine u kojima nema bavljenja sportom. Reprezenti grada na najlepši način
-Teško, nikada jače takmičenje, gotovo 2.000 boraca iz 43 države, ali uprkos konkurenciji, mi smo ostvarili neverovatne rezultate, te ne mogu reći da sam zadovoljan, već ponosan na moje borce. Osvajamo medalje u svim kategorijama, pojedinačno, ekipno i Šabac je jedan od gradova okosnica fudokan reprezentacije Srbije. U našem sportu su jaki Rumuni, Poljaci, Rusi, države veće od nas, sa neuporedivim ulaganjima u karate, a i u njihovoj konkurenciji uspevamo da opstanemo u vrhu. Sada je Srbija bila ekipno treća - rekao je o novom velikom postignuću šabačkog karatea trener kluba "Kaišin" i selektor u fudokan reprezentaciji Saša Kovačević na prijemu u Gradskoj kući.
Poseta Gradskoj kući za izabranike selektora Kovačevića bila je „planirana“, jer su se odazvali pozivu predsednika Skupštine grada Šapca Nemanje Pajića koji je odlučio da na ovaj, već tradicionalni način, ukaže poštovanje prema vrhunskim rezultatima koje su šabački karatisti postigli nedavno na Svetskom šampionatu u ovoj verziji karatea. Šabački borci, članovi dva ovdašnja kluba „Kaišin“ i „Soko“, osvojili su čak 20 medalja.
Bili su Šapčani najbolji, najuspešniji, impresionirali posetioce, a jedini primat koji su izgubili bio je onaj da dovode najstarijeg takmičara.
-Do ovog prvenstva sam bio najstariji učesnik, sada se pojavio kolega iz Nemačke, stariji od mene. On i ja smo dokaz da sportom možete da se bavite čitav život, samo ukoliko pravilno dozirate, planirate i treninge radite u skladu sa svojim mogućnostima i godinama. Čast mi je što sam među ovim šampionima, ja kao neko pet, u jednom slučaju i deset puta stariji od njih - rekao je trener i član kluba "Soko" Tomislav Kojić, profesor karatea, utemeljivač ovog sporta u Šapcu i čovek koji je u Štutgartu osvojio četiri medalje, tri zlatne i jednu srebrnu.
Karate, u mnogim svojim verzijama, ima, ne samo predstavnike u Šapcu, već uspešne klubove koji stvaraju šampione na internacionalnom nivou. On nisu odlični sportisti, već istinski reprezenti države i grada u svakom segmentu, uveren je Nemanja Pajić.
-Vrhunski rezultati naših sportista, mlađih i starijih su za ponos svih nas. Drago mi je što na pravi način reprezentujete svoj klub, grad i državu i što ste i vi pokazali kako je Šabac izvor uspeha za srpski sport. Želim vam da vas prati sreća, da vas zaobiđu povrede i da imate još uspeha u sportu, ali da se ostvarite i kao ljudi, budete srećni. Trud i rad uvek daju rezultate, to vi znate, pokazali ste drugima i samo nastavite – poručio je domaćin prijema gostima.
Pojedinačno: Tomislav Kojić zaslužio je tri zlatne i jednu srebrnu medalju, Filip Tovilović je osvojio dve zlatne medalje, Ana Pajić jednu zlatnu i jednu bronzanu, Danijel Jovanović, zlato i srebro, Mladen Sević zlato i bronzu, Sandra Kovačević zlato, Milica Omerović srebro i bronzu isto kao i Milan Grujičić. Ana Kojić je druga, dok je Mihailo Radovanović treći.

D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa