14. novembar 2019.14. nov 2019.
ISPIT ZA DALjE
VATERPOLO: REGIONALNA A1 LIGA

ISPIT ZA DALjE

Pobeda bi potpuno vratila stabilnost. Rezultatski meč rivalima značajan iz različitig razloga. Drugi ovosezonski duel ovih rivala
Šanse za plasman u plej of su samo teoretske, Zvezdine realnije, ali uspeh u ovoj utakmici jednako je važan za oba tima, ne samo zbog planova na regionalnom nivou, nego i zbog predstojećih izazova na domaćoj sceni.
Pobeda Šačana mogla bi potpuno da preokrene sezonu ovdašnjeg kluba. Nagovestila bi beg od „drame“ za opstanak, bio bi savladan najveći rival na domaćoj sceni, što bi bila velika uvertira pred finalni turnir Kupa i dodatni pritisak na Beograđane koji još ne zaboravljaju poraz u finalu plej ofa.
ZVEZDA ima, bez premca, najveći budžet u vaterpolo Srbiji, raspolaže najvećim kvantitetom igrača i sa mnogo iskusnih reprezentativaca nekoliko država ima sastav kojem će sve osim titule u Srbiji biti neuspeh. Trenira ih čovek koji je osvajao titule šampiona Evrope i kao igrač i kao trener, Igor Milanović. Najbolji strelac je doskorašnji igrač Šapca Marko Janković. U sastavu su Tankosić i Šulc, igrači koji su i prethodne sezone igrali na istom mestu, potom jedan od najboljih igrača prethodne sezone, reprezentativac Crne Gore Adžić, odnosno Kasum, dvojac koji je stigao iz Partizana, odličan strelac, Rus, Ivan Gusarov, Rađen. Na golu je reprezentatovac Rusije Ivanov. Nije briljirala Zvezda ove sezone, srećno i nezasluženo je osvojila bod protiv Partizana u prvom kolu, nije parirala velikoj četvorci, ali je poziciju broj pet obezbedila pobedama u Kotoru i Budvi. S obzirom na raspored Zvezda ima velike šanse za plasman u bolju grupu, čak i u slučaju poraza u Šapcu, jer Primorac igra protiv Jadrana i u Zagrebu, gde su šanse za uspeh minimalne. Ipak, stalo je Zvezdi da pobedi kako bi opravdala ulogu prvog favorita za domaći pehar.
ŠABAC je prekinuo loš niz pobedom u Kupu, a derbi sa Zvezdom je prvo „opipavanje“ situacije na nivou Srbije. U kvalifikacijama za Ligu šampiona Zvezda jeste slavila letos, ali je to bio meč koji je rešila jedna lopta, razlike u kvalitetu nije bilo. Jeste u lošijoj formi nego rival, ali ekipi Šapca ne nedostaje kvalitet. Jedini veliko odlazak iz Zvezde bio je VASIĆ, sada igrač Šapca. Radulović povećava golgeterski učinak, u Rogaču protivnik može videti igrača koji im je odneo titulu u junu. Za Vučinića, Markovića, Repanovića, bilo bi mesta u svakom timu u Srbiji. Velkić i Ramirez već poseduju iskustvo da nametnu svoju igru čuvarima.
U petak nas očekuje veliki derbi, derbi u najavi i nadamo se u bazenu, ukoliko oba tima budu na nivou derbija. Ispunjene tribine će sve to ulepšati. Regionalna liga će biti nastavljena tek u februaru, a Kup je za dve nedelje, nije svejedno da li se tamo odlazi posle pobed ili poraza.

ŠABAC – BANjICA 19:6 (4:2, 4:1, 8:2, 3:1)
Gradski bazen. Gledalaca: 600. Sudije: Virijević (Zrenjanin) i Kiš (Novi Sad). Isključenja: Šabac 17; Banjica 11. Peterci: Šabac 2(1); Banjica 3 (3).
ŠABAC: Filipović, Eraković 1 (1), Marković 2, Repanović, Ramirez 2, Vasić 4, Rogač, Tonković, Vasović, Vučinić 2, Matković 3, Velkić 4, Gavrilović, Radulović 1.
BANjICA: Ilić, A. Šofranac, Živojinović, Kojić, L. Šofranac, Vasić, Bućan 4 (3), Arsin, Božović, Cvetković, Krstić 1, Gak, Glušac, Dimitrijević.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa