21. novembar 2019.21. nov 2019.
MLADI, A VELIKI
RUKOMET: SEHA LIGA

MLADI, A VELIKI

U utorak je VEZSPREM očekivano bio bolji od Metaloplastike, a biće istinsko čudo ukoliko to ne bude i u subotu RABOTNIK. Ne, nije METALOPLASTIKA slabija, već je reč o učesniku Lige šampiona i timu koji ima velika sredstva i višegodišnji plan da prekine dominaciju šampiona Evrope, Vardara, najpre u Severnoj Makedoniji, a onda i u Evropi. Daleko su od toga u ovom trenutku, ali su, realno, značajno ispred klubova iz Srbije.
Ime RABOTNIK najviše asocira na fudbal, dok je bitoljski sinonim za rukomet „Pelister“, ipak, pre samo nekoliko godina, počelo je ozbiljno, postepeno stvaranje velikog rukometnog kluba u ovom gradu. Nastao je 2011. godine, a 2016. veće je bio superligaš. Odmah je nastavio sa uspesima, izborio Čelendž kup, a drugim mestom prethodne sezone i Ligu šampiona. Svaki dobar rezultat pratila su veća ulaganja, te već sada je to tim sa reprezentativcima iz nekoliko evropskih država i ozbiljnih rukometnih nacija. LOVRO JOTIĆ, reprezentativac Hrvatske je organizator igre i baza uspeha Makedonaca. Na crti je njegov sunarodnik VEGAR. Verovatno najbolji bosanski rukometaš NEVEN STJEPANOVIĆ (drugi strelac lige) je pucačka snaga, a Vegara na crti menja još jedan Bosanac GRAĐAN. Uz Nevena, sa bekovskog mesta prete Ukrajinci ŠEVELEV i OSTROUŠKO, krilne opcije su domaći as OJLESKI, RADOVIĆ (Crna Gora) i naš ĐUKIĆ. Na golu je jedna od vodećih golmana takmičenja NIKOLCE MITREVSKI.
U Šabac „radnici“ dolaze posle velike pobede u Ligi šampiona nad šampionom Švedske Savehofom, trijumfa koji je Šveđane udaljio iz borbe za drugi krug. U SEHA ligi su naneli prvi poraz Mađarima.
Realno su šanse „plastičara“ male, igraju protiv kvalitetnijeg i iskusnijeg protivnika, no ostaje upitno u kakvom sastavu će Makedonci doći, koliko će pronaći snage i motiva između dve utakmice Lige šampiona. S druge strane, kisk u SEHA bi im pokvario mnogo toga, a imaju visoke ambicije i u ovom takmičenju. Šapčani su, kako sami kažu, ostali dužni Rabotniku u prvoj utakmici, najslabijoj utakmici ekipe ove sezone i to treba da isprave.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa