21. novembar 2019.21. nov 2019.
Izgradnja otvorenog olimpijskog bazena
Zajednički predlog svih gradskih mesnih zajednica

Izgradnja otvorenog olimpijskog bazena

Šapčani bi sledeće leto mogli da provode na otvorenom gradskom olimpijskom bazenu koji bi se nalazio odmah pored postojećeg zatvorenog bazena – uslov za to je da građani svih mesnih zajednica na predstojećem direktnom odlučivanju zaokruže upravo predlog za izgradnju otvorenog bazena
Izgradnju otvorenog olimpijskog bazena predložili su predstavnici građana u svim mesnim zajednicama, tako da će ovaj projekat praktično biti na glasačkim listićima za svako naselje, a ako bude izglasan, izgradnja će biti finansirana novcem od poreza na imovinu koji je prikupljen u svim gradskim mesnim zajednicama. Da li će biti izgrađen zavisi isključivo od volje građana koja će biti iskazana 8. decembra na direktnom odlučivanju.
Prva mesna zajednica koja je predložila izgradnju otvorenog bazena je Preki šor. Doktor Milutin Ikodinović, koji je predao listu, istakao je tom prilikom da je pored rekreacije, bazen važan i za zdravlje svih građana.

Zdrava budućnost dece
- Cilj je briga za psiho-fizički razvoj omladine, ali i za rehabilitaciju starije populacije. Svakako jedan dobar projekat koji će povećati kapacitete za sportske aktivnosti na našoj teritoriji i mislim da će biti podržan od ostalih mesnih zajednica. Ovo je predlog za opšte dobro i brigu o mladima, ali i o starijima, kazao je dr Ikodinović.
Nemanja Ilić iz iste mesne zajednice ističe da bi budući bazen bio najvažniji zbog zdravlja dece.
- Ništa nije važnije od zdravlja naše dece, tako da su građani Prekog šora došli na ideju da pokrenu inicijativu za izgradnju olimpijskog otvorenog bazena. Nadam se da će ostale mesne zajednice podržati naš predlog i da će deca moći kvalitetno da provode svoje slobodno vreme i ostali koji se bave rekreativno plivanjem i vaterpolom, smatra Ilić.
Ovu inicijativu brzo su podržali i predstavnici Mesne zajednice “Kasarske livade”.
- Dobili smo inicijativu roditelja dece koja plivaju na Gradskom bazenu, da žele otvoren gradski bazen. Mi ćemo kao Savet u potpunosti opredeliti sredstva od poreza na imovinu za ovaj predlog jer mislimo da je to najbolja stvar koja može da se uradi za našu decu, da zdravo odrastaju, rekao je Ivan Cvejić, predsednik Mesne zajednice „Kasarske livade“, objašnjavajući zašto će izgradnja otvorenog bazena biti njihov jedini predlog.

Šapčani vole plivanje
Ovoj inicijativi raduje se i podržava je i Veljko Ličanin, vaterpolista koji živi u Kasarskim livadama. On kaže da postojeći bazen postaje tesan za sve zainteresovane za plivanje.
- Izgradnja bazena u Šapcu pomogla nam je da bolje i lakše treniramo i postanemo uspešan vaterpolo klub, ali mislim da nam je potreban i otvoreni bazen gde bi đaci mogli da provode letnji raspust, a stariji sugrađani uživaju. Zato podržavam inicijativu da se u Šapcu izgradi i otvoreni olimpijski bazen, poručio je Veljko Ličanin iz Kasarskih livada, vaterpolista VK "Šabac".
Ovoj inicijativi pridružila i grupa građana iz Mesne zajednice „Šipurske livade“. U njihovo ime, predlog je Gradskoj upravi predao Dušan Mihajlović iz ovog naselja, trener na Gradskom bazenu u Šapcu.
- Moje komšije iz Šipurskih livada, prijatelji koji su potpisali ovu inicijativu i ja, smatramo da je Šapcu potreban otvoren olimpijski bazen. Veliko je interesovanje naših sugrađana za plivanje i postojeći bazen već prevazilazi kapacitete. Otvoreni bazen je potreba grada. Značiće kako deci i omladini koja trenira, tako i građanima koji žele slobodno vreme da provode na bazenu, posebno u letnjem periodu, rekao je Mihajlović.
I građani Letnjikovca, Baira, Donjeg šora, Kamička i Kamenjaka na svojim glasačkim listićima imaće predlog “izgradnja otvorenog olimpijskog bazena”.
Ono što građani budu izabrali 8. decembra, Grad će sprovesti. Na ovaj način realizovani su brojni projekti poput crkve u Tabanoviću i balon sale u Zminjaku.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa