21. novembar 2019.21. nov 2019.
Zgode i nezgode iz života Tamnave
VEČE AFORIZAMA, HUMORA I NARODNOG STVARALAŠTVA

Zgode i nezgode iz života Tamnave

Osim domaćina večeri Veroljuba Babića, Milenka Markovića i Dragana Đermanovića Đela, publiku su zasmejavali i gosti sa Uba, Radovan Puletić iz Ustanove za kulturu i Milan Milovanović, osnivač prvog privatnog glasila u Srbiji “Glas Tamnave”
U petak je u amfiteatru Srednje škole u Koceljevi, u okviru programa obeležavanja 180 godina postojanja opštine Koceljeva, održano je veče aforizama, humora i narodnog stvaralaštva. Ovaj događaj organizovali su lokalni mediji, “Koceljevačke novosti” i “Radio 5”.
Kazivanje aforizama i stihova pesnika amatera, prepričavanje anegdota iz tamnavskog kraja, zgoda i nezgoda u proteklim decenijama, obeležili su ovo veče na čijem početku su prisutni imali priliku da čuju svedočenje jednog stanovnika Koceljeve o ovoj varoši i njenim žiteljima pre Drugog svetskog rata sačuvanog u tekstu lokalnog lista.
Osim domaćina večeri Veroljuba Babića, Milenka Markovića i Dragana Đermanovića Đela, publiku su zasmejavali i gosti sa Uba, Radovan Puletić iz Ustanove za kulturu i Milan Milovanović, osnivač prvog privatnog glasila u Srbiji “Glas Tamnave”.
Prvobitno je bilo planirano da ovaj događaj bude “obojen” isključivo aforizmima. Međutim, jedan od organizatora smatrao je da sadržaj treba obogatiti.
–Smatrao sam da veče treba proširiti i na originalan humor iz naroda, na anegdote iz koceljevačkih firmi, sa ulica, pijace, kafana. Na zgode i nezgode iz života Tamnave. Bila je ovo prilika da se publika zabavi na jedna drugačiji način od onog već viđenog. Koceljeva zaslužuje bar dva kulturna dešavanja mesečno i mislim da za time ima potrebe- izjavio je Veroljub Babić, član tima za obeležavanje jubileja, vlasnik i urednik “Koceljevačkih novosti”.
Možda će prošlonedeljni događaj postati uvertira za jedno tradicionalno veče smeha.
V. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa