21. novembar 2019.21. nov 2019.
ATAK NA PRVI TROFEJ
VATERPOLO: VK „ŠABAC“

ATAK NA PRVI TROFEJ

Tri tima sanjaju jedan pehar koji sada vide samo na slici, a žele ga i spremaju ofanzivu. Original je u Šapcu, svaki dan igrački ovdašnjeg vaterpolo kluba prolaze pored njega, mogu da ga gledaju, dodirnu i polako se bliži trenutak kada će želje i „pretnje“ prerasti u sportski napad na isti, Šapčani moraju da nađu način da ga u bazenu odbrane. Da, pričamo o peharu Kupa Srbije, koji je sada u vlasništvu ŠAPCA, a vitrine za njega spremaju: C. ZVEZDA, RADNIČKI i PARTIZAN. Imena govore za sebe, protivnici koji u svojoj istoriji imaju pehare šampiona Evrope, odnosno jedno srebro Lige šampiona, dva rivala koja ne kriju ambicije da se bore za sve domaće trofeje i jedan, najvećeg imena, koji prepušta ulogu favorta drugima, no već ima remi protiv kandidata za titulu i pobedu nad šampionom. Biće ovo jedan od najboljih i najzanimljivijih finalnih turnira decenijama u nazad. Više o protivnicima u narednom broju.
Svaka pobeda protiv velikog rivala se pamti, ali onakve kao prethodnog petka protiv Zvezde, nikada neće nestati iz sećanja. Milanović je 1986. godine nekoliko desetinki pre krajaj Jugoslaaviji doneo titulu Svetskog prvaka, sada je on u neverici gledao kako njegov tim, favorit, gubi u Šapcu možda još kasnije primljenim golom. Bilo je pre 33 godine: Milanović, Milanović, MILANOVIIIIIIIĆ!!! a sada je moglo biti: Filipović, Radulović, RADULOVIIIIIIIIIĆ!!!
Pobeda protiv ZVEZDE i to izvojevana na onakav način Šapčane je rasteretila potencijalnih briga u borbi za opstanak i posle promenljivih igara u Regionalnoj ligi, vratila mir i omogućila transfer mirnog fokusa sa regionalnog na nacionalni nivo. Teoretski bi Šabac u slučaju pobedeu Herceg Novom mogao i do petog mesta, no taj meč je daleko i nije sada važan, već priprema ekipe da u istom ritmu borbe i optimizma nastavi i protiv Partizana, a u slučaju pobede i u finalu Kupa. Kvalitet nije sporan, važno je da su ga momci pokazali kada se najviše sumnjalo i nema razloga da streme bilo čemu manjem od pehara, iako ove godine nisu favoriti kao prethodne. Igrači koji su osvojili titulu prethodne, u Zrenjaninu, danas igraju u tri od četiri tima, te su šanse bar 75% da neko odbrani, a mi želimo da to učini tim.

ŠABAC – C. ZVEDZA 10:9 (2:4, 4:1, 3:2, 1:2)
Gradski bazen Šabac. Gledalaca: 1.000. Sudije: Raković i Milović (oba Srbija). Isključenja: Šabac 14; C. Zvezda 11. Peterci: Šabac 1 (0).
ŠABAC: Filipović, Eraković, Marković 2, Repanović, Ramirez, Vasić 2, Rogač, Ilić, Vasović, Vučinić 2, Matković, Velkić 2, Vukadinović, Radulović 2.
CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić 1, Kasum 2, Gligorijević, Vasin, Milojević 1, Adžić 1, Janković 1, Rađen, Vukičević 2, Gusarov 1, Radović, Ivanov, Šulc.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa