6. februar 2020.6. feb 2020.
Ako SNS osvoji dovoljno glasova,  Šabac preuzima čovek koji je robijao
KONFERENCIJA ZA MEDIJE GRADONAČELNIKA ŠAPCA:

Ako SNS osvoji dovoljno glasova, Šabac preuzima čovek koji je robijao

„Ukoliko Srpska napredna stranka (SNS) bude u Šapcu imala dovoljno glasova, Milan Ostojić zvani Sandokan, koji je robijao za najteža kriminalna dela, preuzima vlast i postaje gospodar Šapca“, istakao je Zelenović. „Posle tri godine procesa koji se vodio protiv mene, evo i konačne presude koja je pravosnažna i koja kaže da ja nisam kriv, dakle, ja sam nevin čovek“, rekao je gradonačelnik Šapca
Ukoliko Srpska napredna stranka (SNS) bude u Šapcu imala dovoljno glasova, Milan Ostojić zvani Sandokan, koji je robijao za najteža kriminalna dela, preuzima vlast i postaje gospodar Šapca, uopozorio je u utorak gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović na konferenciji za novinare.
Kako je objasnio, njegova dužnost je da to saopšti građanima Šapca koji treba da znaju u kakvoj se opasnosti grad nalazi jer je Ostojić vođa kriminalne grupe čiji su članovi u maju 2013. godine osuđeni na 83 godine zatvora zbog pet ubistava, trgovine drogom, reketiranja građana i pljačke pošte. Sandokan, za koga je tada utvrđeno da je organizovao ovu grupu i donosio sve odluke, osuđen je prvobitno na 20 godina zatvora, da bi mu nakon toga kazna bila prepolovljena.
Gradonačelnik je takođe, ovom prilikom saopštio presudu Apelacionog suda po kojoj je nevin.
- Posle tri godine procesa koji se vodio protiv mene, evo i konačne presude koja je pravosnažna i koja kaže da ja nisam kriv, dakle, ja sam nevin čovek, rekao je gradonačelnik Šapca.
On je trogodišnji sudski proces okarakterisao kao bespravnu kampanju koja je trebalo da ga diskredituje kao gradonačelnika i da baci ljagu na grad. Podsetio je i na izveštaj revizora u kom se zaključuje da nije bilo štete po budžet grada Šapca niti bilo kakvog krivičnog akta koji bi do toga doveo.
Suština je u tome, kako je Zelenović naveo, da SNS od 2014. godine pokušava da prekomponuje vlast u Šapcu.
- Pošto nisu uspeli da kupe odbornike i osvajaju većinu u Skupštinu grada, počeli su da zloupotrebljavaju institucije. Podsetiću vas na harangu protiv sudije Biljane Mraović koja je donela oslobađajuću presudu u prvom stepenu u postupku koji se vodio protiv mene, na pismo društva sudija kojim se upozorava na političke pritiske na sudije u Šapcu od strane predsednika suda Maletića i zvaničnika SNS-a, na reči sudije Mršić koja kaže: „Moraš da nađeš način da osudiš Zelenovića jer to dugujemo Srpskoj naprednoj stranci”. Pa kakav je to sud, upitao je Zelenović i dodao da je sudija Maletić, predsednik suda, na štandu SNS-a delio propagandni materijal ove stranke.
Gradonačelnik Šapca je naveo da je sada došla na red nova faza koja je i za njega neverovatna, a to je da je Sandokan prvi čovek režima koji upravlja SNS-om u Šapcu.
- Dotle je došlo! Uloga Sandokana je da sejanjem straha obezbedi da nijedan kapilarni glas ne umakne šabačkim naprednjacima, i da se on pojavljuje kao strašilo kod uticajnih ljudi Šapca. On znači služi kao strašilo da bi se osugurao svaki kapilarni glas. Ovo pouzdano saznanje smo dobili od naših aktivista na terenu koji su dobili pretnje, da ako ne glasaju za SNS, Sandokan će se pozabaviti njima, naveo je gradonačelnik Šapca.
On je zaključio da je notorna istina da je Sandokan, koji je bio osuđen na 20 godina zatvora, kao šef organizovane kriminalne grupe koja je ubila pet ljudi, i sudskom odlukom ranije pušten iz zatvora, glavni čovek Srpske napredne stranke u Šapcu koji bi, prema naprednjačkom planu, trebalo da postane prvi čovek Šapca.

Najnoviji broj

23. septembar 2021.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa