12. mart 2020.12. mar 2020.
Tradicija koja traje
Šabačka fotografska zadruga

Tradicija koja traje

Dvanaesta godišnja izložba radova članova ŠFZ. Umetnost u objektivu. Lični doživljaji i impresije fotografa
Šabačka fotografska zadruga već dvanaest godina tradicionalno organizuje izložbu u Galeriji Kulturnog centra.
Trajanje postavke dokazuje da grad baštini dugu istoriju i zainteresovanost stvaralaca za ovaj vid umetnosti. Lična impresija bila je polaznica za šabačke majstore fotografije, ali umeće je ono što ih izdvaja.
-Izložba je presek godišnjeg stvaralaštva članova ŠFZ. Ponosan sam na činjenicu da su svake godine radovi sve bolji, što dokazuje i naš plasman na Prvom republičkom kupu klubova gde smo zauzeli peto mesto od 26 učesnika. Radovi su bili na zadatu temu, a naša je bila selo i crno-bela tehnika- rekao je Vladimir Đinić.
Majstor fotografije Milan Marković odabrao je radove 25 autora za postavku u Kulturnom centru. Zastupljenost različitih motiva ukazuje na širok spektar interesovanja, imaginativnost i kreativnost članova Zadruge. Posebnost izložbe je njen format i koncepcija.
-Sada imamo hiperprodukciju fotografije u svetu, a ona se broji u milijardama imamo u milijardama na dnevnom nivou. Svetsko udruženje nacionalnih foto saveza daje 546 patronata za izložbe, što je više nego jedna dnevno. Iako je brojka impresivna, svega 40 izložbi nisu u digitalnom formatu. Naša postavka je u tom malom procentu i zbog toga smo ponosni - zaključio je Đinić.
M. Ž.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa