12. mart 2020.12. mar 2020.
Kruna rada „Bogdaj“
Humano srce Šapca obeležilo 11. rođendan

Kruna rada „Bogdaj“

“Bogdaj“ je mesto na koje smo ponosni. Izgrađen je sa idejom da roditeljima dece ometene u razvoju omogućimo predah od svakodnevice, damo im priliku i mogućnost da obave poslove za koje do sada nisu imali vremena, a da istovremeno znaju da su njihova deca na bezbednom i udobnom mestu, sa ljudima koji znaju da brinu o njima
Jedanaest godina humanosti bilo je potrebno da se za najugroženije šabačke porodice kupi 7 kuća, izgradi 30 novih domova i adaptira preko 100 trošnih životnih prostora. Isto to vreme 230 učenika suočenih sa teškom materijalnom situacijom dobilo je stipendije, njih 56 prvi put videlo more, a 67 boravilo na planini. Deset starih i nemoćnih lica ostvarilo je pravo na smeštaj u domu, a njih 48 uživalo banjsko lečenje.
Ove cifre su samo neke od aktivnosti “Humanog srca Šapca”. Fonda koji je prošlog petka proslavio 11. godinu postojanja. Sve ove godine na čelu organizacije, koja je s vremenom postala humani simbol Šapca nalazi se medicinska sestra u penziji Ružica Popović.
-Svake godine, prilikom obeležavanja godišnjice postojanja donatorima pokazujemo gde je utrošen njihov novac. Bez njih mi ne bi ni mi postojali, a 11 godina trajanja, poverenja i uvažanja je svojevrstan uspeh sam po sebi. Nadam se da ćemo zajedno poštovati navedene vrednosti i u danima koji nam tek dolaze- istakla je povodom rođendana „Humanog srca Šapca“ RužicaPopović, i kao krunu ovogodišnjeg rada izdvojila predah smeštaj u „Bogdaju“.
-„Bogdaj“ je mesto na koje smo ponosni. Izgrađen je sa idejom da roditeljima dece ometene u razvoju omogućimo predah od svakodnevice, damo im priliku i mogućnost da obave poslove za koje do sada nisu imali vremena, a da istovremeno znaju da su njihova deca na bezbednom i udobnom mestu, sa ljudima koji znaju da brinu o njima- kaže Ružica.
Da je „Humano srce Šapca“ lokalno udruženje prepoznato i priznato u republičkim okvirima potvrdio je i Veran Matić, izvršni direktor Srpskog filantropskog foruma.
-Humano srce Šapca je ove godine postalo član Srpskog filantropskog foruma, i na nacionalnom nivou postalo primer kako se u jednoj zajednici može predstaviti organizacija koja će tu zajednicu činiti humanijom i boljom. Organizacija koja će se baviti i rešavati konkretne probleme ljudi, porodica i dece. Ova delatnost je neprocenjiva i iziskuje veliku posvećenost- istakao je Veran Matić i dodao:
-Cilj Srpskog filantropskog foruma je da poveća broj uspešnih organizacija koje čine Srbiju boljom, i da stvorimo zakonske uslove da oni koji čine dobro imaju što manje zakonskih smetnji u radu.
Među brojnim gostima u petak našao se i Branko Stanković, autor emisije „Kvadratura kruga“. Čovek koji prati Fond od osnivanja, kaže da je reč o organizaciji čija humana misija traje dugo, i iznoseći statistički podatak da svaka četvrta porodica danas u Srbiji živi u siromaštvu konstatuje da „nam Ruža što duže poživi i pomaže drugima“.
Na kraju zvaničnog dela programa deci bez jednog roditelja uručena je jednokratna pomoć.
T.T.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa