Инфо

12. март 2020.12. мар 2020.
Круна рада „Богдај“
Хумано срце Шапца обележило 11. рођендан

Круна рада „Богдај“

“Богдај“ је место на које смо поносни. Изграђен је са идејом да родитељима деце ометене у развоју омогућимо предах од свакодневице, дамо им прилику и могућност да обаве послове за које до сада нису имали времена, а да истовремено знају да су њихова деца на безбедном и удобном месту, са људима који знају да брину о њима
Једанаест година хуманости било је потребно да се за најугроженије шабачке породице купи 7 кућа, изгради 30 нових домова и адаптира преко 100 трошних животних простора. Исто то време 230 ученика суочених са тешком материјалном ситуацијом добило је стипендије, њих 56 први пут видело море, а 67 боравило на планини. Десет старих и немоћних лица остварило је право на смештај у дому, а њих 48 уживало бањско лечење.
Ове цифре су само неке од активности “Хуманог срца Шапца”. Фонда који је прошлог петка прославио 11. годину постојања. Све ове године на челу организације, која је с временом постала хумани симбол Шапца налази се медицинска сестра у пензији Ружица Поповић.
-Сваке године, приликом обележавања годишњице постојања донаторима показујемо где је утрошен њихов новац. Без њих ми не би ни ми постојали, а 11 година трајања, поверења и уважања је својеврстан успех сам по себи. Надам се да ћемо заједно поштовати наведене вредности и у данима који нам тек долазе- истакла је поводом рођендана „Хуманог срца Шапца“ РужицаПоповић, и као круну овогодишњег рада издвојила предах смештај у „Богдају“.
-„Богдај“ је место на које смо поносни. Изграђен је са идејом да родитељима деце ометене у развоју омогућимо предах од свакодневице, дамо им прилику и могућност да обаве послове за које до сада нису имали времена, а да истовремено знају да су њихова деца на безбедном и удобном месту, са људима који знају да брину о њима- каже Ружица.
Да је „Хумано срце Шапца“ локално удружење препознато и признато у републичким оквирима потврдио је и Веран Матић, извршни директор Српског филантропског форума.
-Хумано срце Шапца је ове године постало члан Српског филантропског форума, и на националном нивоу постало пример како се у једној заједници може представити организација која ће ту заједницу чинити хуманијом и бољом. Организација која ће се бавити и решавати конкретне проблеме људи, породица и деце. Ова делатност је непроцењива и изискује велику посвећеност- истакао је Веран Матић и додао:
-Циљ Српског филантропског форума је да повећа број успешних организација које чине Србију бољом, и да створимо законске услове да они који чине добро имају што мање законских сметњи у раду.
Међу бројним гостима у петак нашао се и Бранко Станковић, аутор емисије „Квадратура круга“. Човек који прати Фонд од оснивања, каже да је реч о организацији чија хумана мисија траје дуго, и износећи статистички податак да свака четврта породица данас у Србији живи у сиромаштву констатује да „нам Ружа што дуже поживи и помаже другима“.
На крају званичног дела програма деци без једног родитеља уручена је једнократна помоћ.
Т.Т.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa