2. april 2020.2. apr 2020.
Badovinčani traže put do njiva
Korona virus zatvorio granični prelaz „Pavlovića most“

Badovinčani traže put do njiva

Veliki problem koji ovih dana muči žitelje Badovinaca, najvećeg sela u opštini Bogatić, pored Drine je kako brzo i bezbedno da dođu do svojih njiva na drugoj obali reke, gde im se nalazi pola seoskog atara. Pšenicu je već trebalo prihraniti, rano povrće rasaditi, a na pragu je i prolećna setva. Izgradnja „Pavlovića mosta“ im je bila skoro kao „melem na ranu“ ali ovaj granični prelaz je zatvoren zbog korona virusa.

Zato su se i obratili Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, kao i Kriznom štabu opštine Bogatić za posebne dozvole, kako bi mostom prešli reku i obavili važne poljoprivredne poslove, budući da tamo raspolažu sa oko 3.000 hektara oranica. To jeste njihov „stari“ problem, a posle uvođenja vanrednog stanja zbog delovanja korona virusa, ponovo dobija na značaju.

U mesnoj zajednici, gde stalno prijavljuju ove probleme, svesni su situacije. Posebno i činjenice da je mnogim žiteljima svo zemljište na drugoj strani reke, a put preko mosta najbliže i najbezbednije rešenje.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa