21. maj 2020.21. maj 2020.
Škola u novom ruhu
MAJUR

Škola u novom ruhu

”Tri godine se vodila borba oko projekta, evo najzad smo dobili rezultat. Majurska škola dobija potpuno novi izgled, upravo onako kako i zaslužuje, jer dosta ljudi živi ovde i rekonstrukcija ove ustanove je bila neophodna”
U OŠ “Majur” u toku su radovi na kompletnoj rekonstrukciji objekta. Osim kompletne rekonstrukcije, škola će dobiti fiskulturnu salu, kao i kotlarnicu na biomasu, a nastava će biti realizovana u jednoj smeni. Tim povodom, predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić posetio je OŠ “Majur”.
-Škola u Majuru dobija novi izgled, upravo onako kako zaslužuje. Majur je praktično grad, a ovakav objekat je bilo potrebno rekonstruisati da bi zadovoljio sve potrebe učenika ove škole. Kada se bude izgradila i moderna sala koristiće je i klubovi. Zahvaljujem se Kancelariji za javna ulaganja, Gradskoj upravi grada Šapca i Odeljenju za društvene delatnosti, školi, mesnoj zajednici. Tri godine već traje borba da se napravi projekat, da se izbore sredstva, a grad je dosta pomogao. Imamo lep rezultat i konačno smo krenuli sa renoviranjem škole. Neće se stati na ovom objektu, grad Šabac pokreće novu akciju, gde će sva školska igrališta i otvoreni tereni u školama na seoskom području i u gradu dobiju nove golove, koševe i table koji će biti apsolutno bezbedni za svu decu-kazao je Pajić.
Ukupna investicija iznosi oko 213 miliona dinara, a u finansiranju učestvuju Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Republike Srbije, grad Šabac i MZ Majur.
-OŠ ”Majur” je pre tri godine proslavila 130 godina rada škole, a 550 učenika u matičnoj školi u Majuru i 100 učenika u izdvojenom odeljenju u Štitaru. Uslovi u OŠ Majur u odnosu na gradske škole su solidni, a Uprava se godinama trudi da ih poboljša. Sa rekonstrukcijom škola će biti daleko funkcionalnija.-rekao je Živan Makević, direktor OŠ “Majur”.
U planu je izgradnja još 4 učionice, svečane sale, fiskulturne sale, kao i kotlarnice na biomasu, ali i osvežavanje terena. Završetak radova planiran je do kraja godine.
-Ukupna investicija iznosi oko 213 miliona dinara. Grad je finansirao kompletan projekat rekonstrukcije i dogradnje objekata u iznosu od 600 hiljada dinara dok je idejno resenje za igradnju fiskulturne sale finansirala MZ “Majur” u iznosu od 490 hiljada dinara, pri čemu smo pokazali zajedništvo na delu. Zatim je grad pripremio glavni projekat za izvođenje radova za fiskulturnu salu u iznosu od 600 hiljada i glavni projekat zaštite od požara u iznosu od 200 hiljada dinara. Obezbedili smo nadzor, ali smo i spremni za sve pratece troškove tokom rekonstrukcije, koji se predviđaju na 2 miliona dinara.
-Cilj nam je da stvorimo jednu modernu školu, u kojoj će naša deca pre svega biti bezbedna, ali i imati najbolje uslove obrazovanja- rekla je Jelena Ristić, koordinatorka projekta.
Cilj rekonstrukcije je stvaranje moderne škole u kojoj će deci biti omogućeni najbolji uslovi obrazovanja.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa