21. maj 2020.21. maj 2020.
Zabava za sve uzraste
PRVA ŠKOLA ROLERA U ŠAPCU

Zabava za sve uzraste

Prvi put u Šapcu se organizuje Škola rolera. Namenjena je za sve uzraste, a treninge vodi osam licenciranih trenera. Treninzi se održavaju u Velikom parku.
Na ideju za pokretanje Škole rolera došla je Sanja Nikšić Nika koja svakog leta za sugrađane organizuje nove sportske aktivnosti. Sanja je takođe i trener, a pored nje glavni treneri su i Danica Janković, Marko Gajić i Veljko Kažanegra. Sa njima rade još i četiri pomoćna trenera i svi su prisutni na svakom času. Obuku su završili u Skitrack Gruop, grupaciji koja je pokrenula prvu školu rolera u Srbiji.
-Nakon obuvanja rolera i štitnika odradi se test poligon na osnovu koga se određuje nivo obuke koji se vrši sa polaznikom. Ukoliko neko prvi put staje na rolere osnove rolanja na početku obavlja u travi kako bi se oslobodio straha, lakše i opuštenije naučio pravila držanja ravnoteže i tek nakon toga ide na beton. Bilo da se radi o početniku koji prvi put staje na rolere ili o nekom ko već rola sam, za svakog postoji nivo obuke, poboljšanje balansa, sigurnosti vožnje, brzine reakcija i slično, kaže Sanja i dodaje da je zabluda da svako ko vozi rolere to i zna da radi na pravilan način.
Škola je predviđena za sve od četiri godine pa naviše. Gornja starosna granica ne postoji, a deca i odrasli treniraju u odvojenim grupama.
Decu na časove upisuju roditelji, a zaštitna oprema je obavezna. Obuka traje dva meseca, odnosno 24 časa i radi se u tri nivoa. Na kraju obuke sledi polaganje.
Časovi za decu su ponedeljkom, sredom i petkom od 11.00 do 12.00 časova, a za odrasle utorkom, četvrtkom i subotom od 18.00 do 19.00 časova.
Može se pohađati i samo jedan ili nekoliko časova.
Sve informacije mogu se dobiti na broj telefona 066/55-150-78.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa