Info

28. maj 2020.28. maj 2020.
Ovako treba da se živi
ASFALTIRANA SEDAMDESETA ULICA U ŠAPCU

Ovako treba da se živi

U ponedeljak je asfaltirana Savska ulica, 550 metara od Avenije do Kapetanije. Ovo je sedamdeseta ulica u Šapcu koja je rekonstruisana u proteklih petnaest meseci. U tom periodu, za infrastrukturu iz budžeta grada izdvojeno je 15 miliona evra
- Polako privodimo radove kraju na Savskoj aveniji. Ostalo nam je da uradimo strujni kabl ispod mosta, da pomerimo rampu preko pružnog prelaza i postavimo još dvadeset kvadrata kocke, čime završavamo projekat „Sava park“. Grad Šabac prvi put i na pravi način izlazi na reku i ulazi u fantastični park koji će biti na 300 hektara zelenih površina, rekreativnih staza, prostora za sport i kulturu i dva kanala i jezerom, istakao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.
Krajem ove sedmice biće organizovana javna prezentacija na kojoj će biti prisutni eminentni stručnjaci Instituta za vodoprivredu „Jaroslav Černi“, koji su bili deo tima na projektu „Sava park“.
- Oni će nam pojasniti kako da regulišemo nivo vode, na koji način da punimo kanale vodom i održavamo prirodan ambijent u njima. Pozivam građane da dođu i prisustvuju javnoj prezentaciji. Inače, u proteklih petnaest meseci uložili smo 15 miliona evra u infrastrukturu, ulice, puteve, biciklističke staze, parkove i trotoare u svim delovima grada. Ovo je naš grad i vredi se boriti za njegovu slobodu zato što u njemu žive pošteni, vredni ljudi koji su na pravi način uspeli da se izbore sa svim izazovima. Dakle, naš cilj je da u našem gradu svako ko je vredan i može da živi bolje, sigurno i bezbrižno, jer Šabac je naš.
Majstor Bane Cvejić iz „Jugokop-Podrinja“ kaže da je ovo sedamdeseta ulica u Šapcu koju je rekonstruisao sa kolegama.
- Savska avenija divno izgleda, oduševljen sam. Radujem se jer sam rođeni Šapčanin. Ovako treba da se živi.
M.F.
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa