28. maj 2020.28. maj 2020.
Pravovremeno delovanje Štaba
SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE BOGATIĆ

Pravovremeno delovanje Štaba

Doneli smo 66 naredbi, zaključaka, preporuka, rešenja, odluka, instrukcija i uputstava, istakao predsednik opštine i komandant Štaba za vanredne situacije Nenad Beserovac
Redovna, 35 sednica Skupštine opštine Bogatić, održana prošlog ponedeljka u skupštinskoj sali, trajala je svega pola sata. Za to vreme odbornici su usvojili svih 10 tačaka dnevnog reda, koliko ih je bilo na ovom skupštinskom zasedanju.
Jedna od najvažnijih ticala se izveštaja o radu Štaba za vanredne situacije opštine Bogatić, tokom trajanja vanrednog stanja, uvedenog zbog delovanja korona virusa.
- Veoma sam ponosan na članove Štaba i sve službe koje su učestvovale u odbrani od ove zarazne bolesti koja je zadesila čitav svet, pa i našu državu i da naglasim da smo mi jedna od retkih opština u Srbiji, a jedina u Mačvanskom upravnom okrugu, koja ne da nije imala preminulih i teško obolelih već u kojoj od dana pojave epidemije nije bila evidentirana ni jedna osoba sa kovid-19 infekcijom. Posebno je apostrofirano da to nije iz razloga, jer nismo testirali, čak naprotiv, pohvala je išla i na račun našeg Doma zdravlja, koji je posle Šapca i Loznice odradio najviše uzoraka. Više faktora je sigurno doprinelo ovakvoj situaciji u našoj opštini, najviše što smo zaštitili ljudske živote, a nismo imali problema u funkcionisanju za vreme vanrednog stanja. Članovi opštinskog Štaba zasedali su na 11 vanrednih sednica od 16. marta do 07. maja. Doneli smo 66 naredbi, zaključaka, preporuka, rešenja, odluka, instrukcija i uputstava, rekao je obrazlažući izveštaj predsednik opštine Bogatić i komandant opštinskog Štaba za vanredne situacije Nenad Beserovac.
Ovom prilikom odbornici su usvojili: Predlog detaljne regulacije “Tempest Trade” u Badovincima, Predlog odluke o funkcionisanju i organizaciji civilne zaštite na teritoriji opštine, Predlog odluke o prenosu prava korišćenja nepokretnosti predškolskoj ustanovi “Slava Ković” Bogatić, dali su saglasnost na izveštaj o radu Kulturno-obrazovnog centra Bogatić, za prošlu godinu, izveštaj o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja JKP “Bogatić” za period od 01. 01. do 31. o3. 2020. godine, saglasili su se i sa izmenom programa poslovanja JKP “Bogatić” za 2020. godinu, kao i otuđenjem nekih nepokretnosti u ovom preduzeću. Usvojen je i Predlog rešenja o razrešenju jednog člana Upravnog odbora Predškolske ustanove “Slava Ković” Bogatić.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa