28. maj 2020.28. maj 2020.
Briga o okruženju  je briga za budućnost
ZELENA STRANKA-ŠABAC

Briga o okruženju je briga za budućnost

Pandemija korona virusa nas je na teži način podsetila da postoji nešto jače i veće od nas. Pokazala nam je koliko smo nemoćni pred silama i nepredvidivim delovanjem prirode. Usporila život na nekoliko meseci ne bi li shvatili povezanost naših ljudskih sudbina sa okruženjem i navela da se zamislimo o našem ponašanju prema istom.
-Dobili smo na dar vreme za preispitivanje, a kao i svako svođenje računa ono nije bilo ni malo lako. Iskreno se nadam, da smo na kraju ovog teškog perioda izolacije i osamljenosti izašli mudriji i svesniji značaja brige o okolini i negovanja zdravog okruženja. Da smo postali odlučniji i borbeniji u nameri da od našeg grada napravimo jedinstvenu zelenu oazu koju ćemo ostaviti potomcima na dar- izjavila je predstednica GO “Zelene stranke” Šabac, Mira Bingulac, i podsetila, da je prilikom osnivanja novog tima ove stranke u našem gradu definisano nekoliko najvažnijih ciljeva ove partije.
-Obavezali smo se da ćemo se boriti svim legitimnim sredstvima da Šapčani dišu čist vazduh, uživaju u novim zelenim površinama nastalim pošumljavanjem i rekultivisanjem bivše deponije, da ćemo nastojati da podignemo ekološku kulturu svih naraštaja. Odlučni smo da u tim namerama i uspemo, jer štiteći prirodu štitimo sebe i gradimo zdrave temelje za budućnost- kaže Bingulac i poziva sve sugrađane kojima je pitanje života u zdravom okruženju među prioritetima da daju potpis podrške programu “Zelene stranke”, od 12 – 20 sati u prostorijama stranke u Šapcu.

Najnoviji broj

18. jul 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa