4. jun 2020.4. jun 2020.
Knjigovodstvene  usluge trošak manje
PODRŠKA GRADA PRIVREDNICIMA U PRVOJ GODINI POSLOVANjA

Knjigovodstvene usluge trošak manje

Interesovanje za ovu meru je svake godine sve veće, tako da ćemo sigurno planirati veći budžet za ovu namenu za narednu godinu. Danas potpisujemo ugovore sa 24 nova preduzetnika u Gradu
Grad Šabac, preko Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje, četvrtu uzastopnu godinu finansira troškove knjigovodstvenih usluga za preduzetnike koji su svoj posao počeli u poslednjih godinu dana. Na konkurs se prijavilo 24 preduzetnika i oni su u četvrtak u Gradskoj upravi potpisali ugovore. Grad će troškove finansirati godinu dana, a za ovu meru je izdvojeno 1.800.000 dinara.
-Svaka pomoć je dobrodošla i sva sredstva se iskoriste na pravi način. Gradska uprava nas je informisala o ovoj meri i mi smo aplicirali. Ova sredstva su dovoljna da pokriju jednu platu mesečno, ali na godišnjem nivou to nije zanemarljivo. Zahvalno smo na svakoj vrsti podrške, pošto nijednu drugu nismo imali i samo smo ovo iskoristili od sredstava, kaže Jelena Smiljanić vlasnica veterinarske ambulante “Vet park”.
Ninoslava Kalajdžić nedavno je otvorila Studio lepote “Kvin”. Ističe da je svaka podrška početnicima koji pokreću samostalni posao veoma važna.
-Svakom mladom preduzetniku znači svaki podsticaj. Svaka pomoć je dobrodošla. Ovo je prva firma koju sam sama otvorila i posao dobro ide, rekla je Ninoslava Kalajdžić.
Violeta Šestić načelnica Odeljenja za lokalni ekonomski razvoj navela je da na početku nije bilo lako osmisliti na koji način da se pomogne preduzetnicima, zbog toga što sve plaćaju državi i Grad nije mogao da ih oslobodi bilo čega.
-Interesovanje za ovu meru je svake godine sve veće, tako da ćemo sigurno planirati veći budžet za ovu namenu za narednu godinu. Danas potpisujemo ugovore sa 24 nova preduzetnika u Gradu. Na javni poziv su mogli da konkurišu svi preduzetnici koji su osnovali preduzetničku radnju tokom 2019. godine. Osnovni uslovi su bili da je radnja registrovana u Šapcu i da imaju prebivalište na teritoriji Grada Šapca, navela je Violeta Šestić.
Ugovore je preduzetnicima podelila članica Lokalnog saveta za zapošljavanje Jelena Milošević.
Akcionim planom Lokalnog saveta za zapošljavanje predviđen je niz mera kojima podržavamo preduzetništvo. Cilj svih ovih mera je da se otvore nova radna mesta i da se podstaknu naši sugrađani da započnu sopstveni biznis. To će pospešiti privrednu klimu u gradu sa što većim brojem radnih mesta i dovesti do toga da mladi ostanu da žive i rade ovde, rekla je Jelena Milošević.
M.M.

Najnoviji broj

29. jul 2021.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa