4. jun 2020.4. jun 2020.
USPEH I ŽAL
VATERPOLO: PREKID SEZONE

USPEH I ŽAL

Rezultatima potvrđen kvalitet. Ostaje žal što nije bilo nastavka. Sledi predah, a potom razgovori sa svima o narednoj sezoni. VSS donosi odluku po pitanju učešća u evro kupovima
Klubovi su želeli nastavak, potvrđeno je to na sastanku u maju, nezavisno od njega, studija Ministarstva sporta Italije je vaterpolo označila kao jedan od najbezbednijih sportova po pitanju prenošenja virusa, jer hlorisana voda u bazenu pruža dezinfekciju i zaštitu. Pre prekida sve je ukazovalo na jednu od najinteresantnijih i najizjednačenijih liga, a klubovi su bili radi i da diskutuju čak i o skraćenom formatu. U međuvremenu je bezbednost povećana, počeli su treninzi, dozvoljeno je prisustvo do stotinu ljudi u zatvorenom prostoru, a onda Vaterpolo savez Srbije, bez nagoveštaja šalje dopis klubovima da je sezona okončana bez proglašenja konačnog poretka. Ostaje otvorena mogućnost prijateljskih mečeva tokom leta, ali prvenstvenih duela nema do jeseni.
-Rezultatski smo ispunili ciljeve ove sezone, potvrdili kvalitet. Izboren je opstanak u A1 ligi i u drugoj sezoni, ponovo smo najbolji tim Srbije u međusobnim mečevima sa klubovima iz najvišeg regionalnog ranga, ali ostaje i žal zbog odluke o prekidu. Iako ostajemo šampioni, nismo želeli da to bude na ovaj način, već kao sportisti vodimo borbu za odbranu pehara u bazenu. Nismo krili da nam je ambicija druga uzastopna titula – istakao je predsednik kluba Nenad Živanović.
Šabac i Crvena Zvezda su prethodno leto igrali kvalifikacije za Ligu šampiona, o rasporedu za evrokupove, konačnu odluku donosi Vaterpolo savez Srbije, dok će potom klubovi rzmatrati mogu li budžetom podneti teret sistema međunarodnih takmičenja koji je postavila FINA. Uz to, sledi sklapanje tima za narednu sezonu.
-Nećemo žuriti, ali svakako da je prvi korak razgovor sa igračima i stručnim štabom, kako bi ponovo sastavili tim kvalitetan da zacrtane ciljeve ostvari. Mi smo se već nametnuli kao jak, organizovan klub sa jakom navijačkom bazom, vernim pratiocima na koje smo ponosni i koji su veliki deo svih dosadašnjih uspeha. Od takvog kluba očekivanja su uvek velika. Izlazak u evropska takmičenja zavisi od mogućnosti i o tome ćemo takođe razgovarati – dodaje Živanović.
Nema još zvanične odluke Regionalne lige: Preostao je završni turnir, ali i baraž između Partizana i Primorija iz Rijeke.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa