11. jun 2020.11. jun 2020.
Od dogovora do realizacije za deset dana
ASFALTIRANjE VAŽNIH ULICA NA LETNjIKOVCU

Od dogovora do realizacije za deset dana

Asfaltirane su ulice Banjalučka, Josifa Pančića i Ninka Perića i ukupna vrednost tih radova je oko pet miliona dinara. “Pre 15 godina ovde su bile njive. Sada imamo i vodovodnu i kanalizacionu mrežu, a u saradnji sa Gradom Šapcem i gradonačelnikom Nebojšom Zelenovićem dobili smo i asfalt” naveo je meštanin Vlada Marković
Paralelno sa uređenjem grada nastavlja se i asfaltiranje puteva i ulica u selima i prigradskim naseljima. Ovih dana mašine rade na više mesta na Letnjikovcu i u Pocerskom Pričinoviću.
Asfaltirane su ulice Banjalučka, Josifa Pančića i Ninka Perića i ukupna vrednost tih radova je oko pet miliona dinara. Trećinu radova u svojim ulicama finansirali su meštani, dok je dve trećine finansirano iz budžeta Grada. Takođe, rekonstruisana je i ulica Mike Petrovića Alasa, žiteljima ovog kraja Pocerine poznatija kao Vojni put, u dužini od 270 metara.
Prve kuće u ulici Josifa Pančića na Letnjikovcu izgrađene su pre 15-ak godina. Nekoliko godina kasnije urađena je vodovodna mreža, a pre nekih godinu dana i kanalizaciona. Presvlačenjem ulice asfaltom ovo naselje je potpuno urbanizovano.
-Pre 15 godina ovde su bile njive. Sada imamo i vodovodnu i kanalizacionu mrežu, a u saradnji sa Gradom Šapcem i gradonačelnikom Nebojšom Zelenovićem dobili smo i asfalt. Učestvovali smo trećinom sredstava u asfaltiranju. Proteklo je 10 dana od dogovora sa gradonačelnikom do realizacije. Zahvalan sam svima koji su učestvovali u ovome, naveo je meštanin Vlada Marković.
Ulica ima 13 kuća i dogovor je jednoglasno postignut, a novac je sakupljen za nekoliko dana.
-Asfalt nam je značajan iz mnogo razloga. Većina nas ima malu decu, a put je bio u veoma lošem stanju. Nije moglo da se prođe. To je osnovni razlog. Zatim, nema više prašine, brže odlazimo, dolazimo. Sve je sada lakše. Komšiluk je složan, lako smo se dogovorili i zahvaljujući pomoći gradonačelnika sve je brzo završeno, kaže Milić Petrović iz ulice Josifa Pančića.
Dejan Živanović, meštanin, smatra da su stanovnici ove ulice pravi primer kako se rešavaju lokalni problemi u interesu svih meštana.
-Stanovnici ove ulice, u partnerstvu sa gradom su uspeli da ostvare svoj zajednički interes, a to je asfaltiranje ove ulice. Asfaltiranjem i ulice Ninka Perića spojene su dve mesne zajednice - Pocerski Pričinović i Letnjikovac, čime su svi građani ove dve mesne zajednice u prilici da koriste funkcionalan put između ova dva prigradska naselja, neveo je Živanović.
Završetak radova u ulici Josifa Pančića u ponedeljak je posetio gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, koji se zahvalio svim meštanima koji su učestvovali u finansiranju asfaltiranja.
-Šabac je šampion razvoja, a razvoj je kada za 15 meseci uradite više od 160 ulica. Uradili smo tri ulice na međi između Pocerskog Pričinovića i Letnjikovca. Ne moramo da se delimo, možemo i da se spajamo. Kada za 15 meseci investirate više od 15 miliona evra vidi se napredak. Želim da se zahvalim svim građanima koji žive u ovom naselju, koji su hteli da učestvuju u finansiranju radova. Nisu hteli ništa džabe. Kada oni daju svoj dinar, a grad isprati sa dva, više se vodi računa o ulici, signalizaciji i bezbednosti dece u saobraćaju. Ovde je najvažnija sloga koja je proizašla iz razumevanja, između potrebe da žive dobar život i da siguran život, dobar posao, pristojni uslovi budu jednaki i ovde na pet kilometara od grada i u centru grada i na 40 kilometara od centra grada. Treba da budemo ponosni, da još razvijamo Šabac, da živimo još bolje. Šabac je naš, rekao je gradonačelnik Zelenović na Letnjikovcu.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa