11. jun 2020.11. jun 2020.
Počelo uređenje dvorišta
OSNOVNA ŠKOLA JANKO VESELINOVIĆ

Počelo uređenje dvorišta

U toku su radovi na dve škole, projekti postoje za još dve. Ostalo je da uredimo još četiri gradske i pronađemo način na koji mogu da pređu na rad u jednoj smeni
Rekonstrukcija dvorišta Osnovne škole „Janko Veselinović“ počela je prošle srede. Cilj je da dvorište dobije novi izgled, radi veće bezbednosti dece, a ovaj prostor će dodatno biti oplemenjen zelenom površinom. Vrednost radova je četiri miliona dinara i finansira ih grad Šabac.
-Zaista sam ponosan kao i svi Šapčani na činjenicu da su pokrenute teme, kako izgleda život najmlađih građana i uređenje ambijenata u kom oni provode najviše vremena. Ovo je postala veoma važna stvar poput Savske avenije. Školska dvorišta gde se okupljaju najmađi trebaju da prate ritam uređenja grada. Za OŠ „Janko Veselinović“ postoji dobar projekat koji podrazumeva uređenje čitavog kompeksa. Takođe je urađen sličan za dvorišta Osnovnih škola „Nikolaj Velimirović“ i „Nata Jeličić“. Radovi će trajati tokom leta. Novca u budžetu imamo dovoljno tako da investicioni ciklus neće stati - rekao je gradonačelnik Šapca, Nebojša Zelenović prilikom svoje posete pomenutoj školi protekog četvrtka.
Od trinaest osnovnih škola pet je prešlo na rad u jednoj smeni.
-U toku su radovi na dve škole, projekti postoje za još dve. Ostalo je da uredimo još četiri gradske i pronađemo način na koji mogu da pređu na rad u jednoj smeni. Da bi se rasteretila OŠ „Laza K. Lazarević“ biće potrebno da uradimo još dva školska objekta. Želim da u naredne četiri godine živimo još bolje- poručio je gradonačelnik.
Projektna dokumentacija za uređenje škole bila je spremna nekoliko godina.
-Mladi arhitekta Aleksandar Lukić je pored nove behaton podloge svojim projektom u jednom delu predvideo zelenu površinu. Tu će biti zasađena stabla prilagođena prostoru, a zaštitni znak škole paulovnija, ostaće na starom mestu - istakla je direktorka OŠ „Janko Veselinović“ u Šapcu, Ljiljana Stojanović.
Škola je ranije dobila novu fiskulturnu salu, koja ima sjajne uslove za održavanje nastave. Uređenje dvorišta podićiće kvalitet nastave bar za jednu stepenicu više.
-Kada sam ja bila đak ove škole dvorište je bilo novo. Mnogo toga se promenilo u prethodim godinama. Srećna sam što sam doživela da se posle toliko godina dvorište ponovo renovira. Drago mi je što će sadašnji đaci uživati u boljim uslovima. Ovde je održano mnogo manifestacija i radujemo se novim – navela je nastavnica matematike u ovoj školi, Mirjana Stojičević.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa